Gespot

Twalk With Me: Live pelgrimstocht

0

Sociale media pelgrim doet verslag van zijn ontmoetingen op weg naar Jeruzalem. In gesprek met Wijnand Boon over Twalk With Me.

Wat kun je ermee?

“Op twalkwithme.eu deel ik alle blogs, video’s en foto’s die ik onderweg maak. De mensen die ik ontmoet via sociale media zullen hier een centrale rol spelen, maar ik deel ook mijn bespiegelingen op de reis. Al dan niet in muzikale vorm, want ik heb mijn gitaar mee om muziek te schrijven. Het is mogelijk reacties te plaatsen en via de verschillende links kun je contact met me opnemen.

Op de dagelijks automatisch bijgewerkte google map is mijn geplande en daadwerkelijk afgelegde route te volgen.”

Waarom dit initiatief?

“De kersttoespraak van koningin Beatrix is de aanleiding voor deze tocht. Het internet in zijn algemeen komt regelmatig negatief in het nieuws en de politiek is voortdurend op zoek naar middelen om het internet te controleren. De constatering dat ‘virtuele ontmoetingen’ de afstand tussen mensen alleen maar groter maken is in die zin niet verrassend, maar het klopt niet. Sociale media kunnen mensen wel degelijk dichter tot elkaar brengen. Het is tijd voor een positief geluid. Met deze tocht laat ik zien waartoe sociale media in staat zijn.”

Hoe werkt het?

“Via sites als Facebook en Twitter kom ik met mensen in contact. Ook via traditionele media bereik ik de mensen, maar het contact wordt gelegd op internet. Als mensen me ergens langs de route willen ontmoeten, iets willen laten zien of vertellen of een stuk met me mee willen lopen, dan kunnen ze contact met me opnemen. Zo heb ik bijvoorbeeld voor 17 september een speeddating afspraak staan in Antwerpen waar ik voor ben uitgenodigd. Een verslag hiervan plaats ik vervolgens op mijn site.”

 

Wat zijn de facts?

Twalkwithme.eu is op 6 augustus 2010 online gegaan. De huidige bezoekersaantallen zijn dus van de eerste maand, nog voor ik daadwerkelijk met mijn tocht begonnen ben. Tot nu toe heb ik zo’n 2500 bezoekers mogen verwelkomen. Op Twitter heb ik inmiddels iets meer dan duizend volgers, op Facebook vierhonderd. Om straks veel traffic naar mijn site te krijgen ben ik nu vooral gericht op het uitbreiden van mijn netwerken op sociale media.”

Wie is betrokken?

“Ik houd ik alles zelf bij. In de aanloop heb ik wel hulp gehad van verschillende mensen. Zo heeft @ingridtappin me geadviseerd op gebied van sociale media strategie; Thirdwave heeft mijn website gemaakt; Photologix schoot de profielfoto’s; en @chrisbrogan, @ingridtappin en @vkoblenko gaven me mijn eerste boost op Twitter. Alleen hierbij al zijn sociale media een onmisbaar hulpmiddel gebleken.”