Gespot

Tweet Portret: Je tweets aan de muur

0

Je eigen Twitter berichten als portret of logo als canvas aan de muur? Dat kan met Tweet Portret. Hier stel je in vier stappen je eigen portret van tweets samen. In gesprek met initiatiefnemer Jeroen van der Most.

Wat is het?

“Een Tweet Portret is je portret of je logo op canvas, opgebouwd uit je Twitter berichten. Futuristisch om te zien en erg leuk om terug te lezen. Tweet portretten hangen bij mensen thuis aan de muur, of bij bedrijven in entreeruimtes bijvoorbeeld.”

Waarom dit initiatief?

“Tweets geven een goed beeld van wat een persoon of organisatie gedaan, gedacht en gevoeld heeft de afgelopen tijd. Ze roepen allerlei herinneringen op. Zonde om zulke persoonlijke berichten online te laten staan en er verder niets mee te doen. Een Tweet Portret maakt het tastbaar en ziet er gewoon erg cool uit. Voor zover ik weet bestaan Tweet portretten nog niet. Mochten er lezers zijn die het al kennen, dan hoor ik het graag.”

Hoe werkt het?

“Je gaat naar onze site en kiest je formaat en kleurstelling. Daarna kies je of je Twitter profiel foto of een andere foto, bijvoorbeeld je logo, de basis wordt voor het portret. Tot slot vul je je Twitter account naam en gegevens in en we gaan voor je aan slag. Eventueel kun je er nog voor kiezen om wat tweets niet op te nemen of op bepaalde termen te filteren. In dat geval kun je het beste even per mail of telefonisch contact op te nemen.

 

Het maken van het Tweet Portret gaat in de volgende stappen: van de foto maken we een artistieke impressie. Met social media monitoring tools verzamelen we de tweets. Daarna maken we de berichten klaar voor verwerking. Een computer genereert onze artistieke impressie uit de berichten. Het Tweet Portret wordt op canvas gedrukt en opgestuurd.

Op het moment bieden we formaten aan tot 80 bij 120 cm, waarin maximaal 1200 tweets kunnen. Maar groter is op aanvraag mogelijk.”

Wat zijn de facts?

“We zijn begin maart van start gegaan. De eerste reacties zijn erg positief. Er is zelfs internationaal belangstelling. Enkele hoogtepunten waren onder andere het Tweet Portret dat we gemaakt hebben voor DJ Don Diablo en een logoportret dat we gemaakt hebben voor het bedrijf Onetomarket. Maar ook waren we bijvoorbeeld blij met enkele artikelen die dagblad De Pers over ons geplaatst heeft.

Eén van de leerpunten tot nu toe is dat de interesse in Tweet portretten het grootst lijkt vanuit de zakelijke markt. Zij vinden Tweet portretten met hun logo erg interessant. In eerste instantie richtten we ons voornamelijk op de particuliere markt.”

Wie is betrokken?

“Hoofdzakelijk ben ik zelf betrokken bij Tweet Portret. Ik heb een onderzoeksbureau gespecialiseerd in social media monitoring NuView. Daarnaast heb ik een achtergrond in grafisch design. Die expertises maken de Tweet portretten mogelijk.”