Gespot

Tweetjobs: Alle vacaturetweets op een rij

0

Op Tweetjobs staat een overzicht van alle tweets die betrekking hebben op vacatures. De site geeft alle laatste vacatures weer. In gesprek met initiatiefnemer Ronald Jonkman.

Wat is het?

“Tweetjobs is een website waarop de bezoekers alle tweets die betrekking hebben op vacatures direct kunnen terugzien. De site geeft alle laatste vacatures weer. Daarnaast worden ook alle vacatures geretweet zodat bezoekers met een Twitter account ook alle vacatures kunnen bijhouden. Ook kan er worden gezocht op specifieke functies of andere trefwoorden.

Waarom dit initiatief?

“Ik heb deze site gebouwd omdat ik aan het zoeken ben naar een andere baan. Voor deze site had ik me geabonneerd op e-maildiensten zoals die van Jobtrack, Monsterboard en Nationale Vacaturebank en op mijn Twitter account diverse lists aangemaakt waarbij ik de meeste grote vacaturesites volgde. Omdat er ook onderling tussen twitteraars veel getweet wordt over vacatures en er naast de grotere bedrijven op Twitter ook veel kleine uitzendbureaus, recruiters en werving en selectie bureaus actief zijn is het idee ontstaan om in plaats van het volgen van alle deze twitteraars ik beter specifiek die berichten zou kunnen die gaan over vacatures, onafhankelijk van persoon of bedrijf. Zo is dus het idee voor tweetjobs.nl ontstaan.”

Hoe werkt het?

“De site haalt alle vacatures op van Twitter, van bedrijven, vacaturesites, recruiters, werving & selectiebureaus en twitteraars die een vacature tweeten. Daarna worden de dubbelen en retweets eruit gefilterd, wordt de tweet geretweet en op de site getoond. De bezoeker van de site hoeft in principe niets te doen, omdat de site elke minuut wordt gerefreshed en de lijst wordt bijgewerkt. Tweets worden vier weken op de site bewaard en daarna verwijderd.”

 

Wat zijn de facts?

“Per week worden er zo’n 20.000 vacatures getoond. Omdat na vier weken een vacature niet meer actueel is wordt deze verwijderd. Op die manier staan er altijd zo’n 75.000 tot 80.000 vacatures online.”

Wie is betrokken?

Tweetjobs.nl is bedacht en gebouwd door mijzelf. In het dagelijks leven ben ik (internet) projectmanager. Daarnaast heb ik een achtergrond als onder andere programmeur. Doordat ik op zoek ben naar een andere baan heb ik deze site ontwikkeld als vervanger van e-maildiensten en twitterlists.”