Gespot

Tweetz.tv: Filmpjes uit je Twitterfeeds

0

Een overzicht van filmpjes die in de tweets voorkwamen. Een gesprek met Ernest Mistiaen over Tweetz.tv.

Wat doet de applicatie?

“Tweetz.tv filtert Youtube-video’s uit je Twitterfeed. Je hoeft dus niet meer een eindeloze lijst door en op allerlei links te klikken, maar krijgt gelijk een duidelijk persoonlijk overzicht van alle video’s waarover getweet is.”

Waarom deze applicatie?

“Twitter wordt de laatste tijd een steeds grotere informatiestroom en de kans dat je een interessante video over het hoofd ziet is heel groot. Om dit probleem op te lossen zijn wij gestart met Tweetz.tv.”

Hoe werkt de applicatie?

“Je kan Tweetz.tv gebruiken door gewoon met je Twitter account in te loggen. Je komt vervolgens op de ‘My TV’ pagina. Hier worden alle video’s getoond waarover is getweet door de mensen die je volgt. Druk op ‘play’ en de hele lijst speelt zich af. Naast ‘My TV’ bieden we ook ‘Public TV’ en ‘Search TV’. Op ‘Public TV’ worden alle video’s getoond waarover getweet wordt in de Public Timeline van Twitter en met Search TV kan je zoeken naar getweette video’s over een specifiek onderwerp.”

 

Wat zijn de facts?

“Tweetz.tv is nu een week online en er is tot nu toe al op zo’n twintig blogs over geschreven. Tot nu toe vinden een heleboel mensen het een handige tool. Erg tof om te horen! Met name in Nederland, Spanje, Duitsland en Zuid Amerika wordt onze app enthousiast ontvangen en gebruikt.”

Wie maakt de applicatie?

“Wij zijn Jaap van der Meer en Ernest Mistiaen. Tweetz.tv is ons eerste project onder de vlag van Ape55. Jaap werkt vanuit Delft en Ernest vanuit Amsterdam. Ons kantoor is Skype. Naast Tweetz.tv zijn we ook andere apps aan het ontwikkelen. We houden de wereld hiervan op de hoogte via ons blog en onze Twitter.”