Gespot

Twikkies.nl: Alle Twitter-koopjes verzameld op 1 website

0

Heb jij ook wel eens uren Twitter doorgespit, op zoek naar die ene goedkope aanbieding? Twikkies.nl maakt dit een stuk eenvoudiger, met een heuse “Twitter-marktplaats”. Bram de Vent, bedenker van Twikkies, vertelt over de site.

Wat is Twikkies.nl?

“Twikkies.nl is de eerste marktplaats op Twitter. Er komen steeds meer koopjes op Twitter. Twikkies.nl verzamelt deze koopjes en plaatst ze in overzichtelijke categorieën op één website. Zo kun je als consument snel vinden waar je naar op zoek bent.”

Waarom dit initiatief?

“Twitter wordt steeds vaker gebruikt voor het plaatsen van koopjes. Het is ook heel makkelijk: even een foto maken met je mobiele telefoon, een tweet plaatsen en het staat op Twitter. Maar er was nog geen centraal overzicht van al deze koopjes. Daarom hebben wij Twikkies.nl gestart. Mensen die geen Twitteraccount hebben, willen we niet uitsluiten; ook zij kunnen via onze site reageren op een koopje. Zo worden de Twitter-koopjes ook voor niet-Twitteraars beschikbaar.”

Hoe werkt Twikkies.nl?

“De site werkt heel eenvoudig. Mensen die iets te koop zetten op Twitter hoeven alleen maar de woorden “tekoop”,”tehuur” of “aangeboden” in hun tweet op te nemen. De tweet komt dan automatisch op Twikkies.nl, inclusief een link naar bijvoorbeeld een foto. De Twitter-koopjes worden automatisch in de juiste categorie geplaatst. Op dit moment is de site gestart met 5 categorieën. Op korte termijn gaan we deze categorieën verder uitbreiden.

Mensen die op zoek zijn naar een koopje, kunnen deze snel vinden door te zoeken in de juiste categorie. Het is ook mogelijk om koopjes te vinden via zoekfunctie. Reageren kan, zoals ik net al zei, met of zonder Twitter. Mensen zonder Twitteraccount kunnen Twikkie inzetten als tussenpersoon. Twikkie zorgt er dan voor dat de koper met de verkoper in contact komt.”

 

Wat zijn de facts?

“Wij zijn eind december gestart met de website. Slechts 3 weken na de start van de site, zijn er al meer dan 100.000 koopjes verzameld. Dit is boven verwachting. Ook wat betreft de bezoekersaantallen gaat het goed. De site is en blijft gratis voor de gebruiker, zodat hij voor iedereen toegankelijk blijft. De inkomsten van de site moeten ontstaan door advertenties op de website.

Wie is er betrokken bij Twikkies.nl?

“Samen met mijn neef Sjoerd Schunselaar heb ik Twikkies.nl ontwikkeld. Sjoerd is verantwoordelijk voor het technische gedeelte van de website, ik ben verantwoordelijk voor de marketing en promotie van de site.”