Gespot

Twitterboeken: Digitaal boek via tweets

0

Recepten uit een kookboek via Twitter. Een gesprek met Gerrit Hendrix over Twitterboeken.

Wat doet de applicatie?

“De Kookboekenshop heeft een applicatie geschreven die boeken in Tweets, korte berichten via Twitter, kan doorgeven. De hele inhoud wordt hierbij opgedeeld en in korte berichten verzonden naar de ontvanger.”

Waarom deze applicatie?

“De aanleiding voor de Twitterboeken is de altijd interessante spanning tussen oude en nieuwe media. Je ziet deze spanning bij de muziekproducenten, uitgevers van kranten en natuurlijk ook de uitgevers van boeken.
Het is duidelijk dat het tegengaan van technische ontwikkelingen op langere termijn niet mogelijk is. Een andere optie is omarmen, het samensmelten van oude en nieuwe media. Dat is wat wij hier doen.”

Hoe werkt de applicatie?

“Een Twitterboek is eigenlijk een soort digitaal boek. Na aanschaf van het boek wordt het twitteraccount gekoppeld en ontvang je de inhoud via Tweets. De frequentie van de Tweets zijn helemaal naar wens in te vullen. Bijvoorbeeld een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht per dag, of het hele boek opgedeeld in 15 minuten intervals. Daarnaast is het mogelijk om boodschappenlijstjes van recepten uit de boeken te ontvangen, waarbij alleen maar de receptnaam in een Tweet naar de robot gestuurd hoeft te worden.”

 

Wat zijn de facts?

“De Twitterboeken zitten momenteel nog in testfase. De lancering gepland over 3 dagen. De dienst is uniek, een propositie die weer een gat tussen oude en nieuwe media dicht. We verwachten er veel van. Leerzaam met een gezond potentieel tot succes.”

Wie maakt de applicatie?

“Het team van Atog zit achter de Twitterboeken applicatie. Atog is het bedrijf dat ook de Kookboekenshop heeft gebouwd.”