Gespot

Twoo: Ontmoet nieuwe mensen

0

Gratis en laagdrempelig nieuwe mensen leren kennen. Met Twoo kan dit. Peter Symons, Chief Marketing Officer van Twoo, vertelt over dit succesvolle concept.

Wat is Twoo?

“Twoo.com is de leukste manier om nieuwe mensen in je buurt te leren kennen. Je maakt een profiel aan, speelt games en chat met andere leden. Wat eruit volgt (nieuwe vrienden, een date, …) is volledig aan jou!”

Waarom dit initiatief?

“Twoo werd in het leven geroepen door Massive Media – het Gentse bedrijf achter de sociale netwerksite Netlog – nadat uit online enquêtes bleek dat leden Netlog vooral gebruiken om nieuwe mensen te ontmoeten. Anders dan op andere datingsites, worden leden op Twoo niet gematcht met anderen op basis van complexe persoonlijkheidsanalyses, maar leren ze nieuwe mensen kennen zoals in het echte leven. Leden kunnen zelf bepalen of het klikt (of niet), net zoals in een café, op het werk of eender welke omgeving. Via Twoo.com kun je makkelijk leden uit de buurt leren kennen en meteen een chat starten om te ontdekken of het klikt.”

Hoe werkt Twoo?

“Twoo brengt leden snel met elkaar in contact, binnen een minuut kun je al een chat aangaan. Zo kun je dagelijks nieuwe mensen leren kennen. Wanneer je je registreert, beantwoord je enkele vragen over welke leden je wil leren kennen. Deze voorkeuren worden, samen met je locatie, in beide richtingen gehanteerd, zodat leden enkel mensen uit hun buurt te zien krijgen die mogelijk ook in hen geïnteresseerd zijn.

Twoo.com is gratis. Per dag kunnen leden met 3 nieuwe contacten een gesprek aanknopen. Willen ze met meer leden (tot tien per dag) chatten, dan kunnen ze upgraden naar een Diamond account voor maar €2 per week.”

 

Wat zijn de facts?

“Twoo.com werd groot via mond-tot-mondreclame sinds de lancering in mei 2011 en haalde in december wereldwijd meer dan 2,88 miljoen maandelijks actieve gebruikers en zo’n 800.000 dagelijks unieke gebruikers. Twoo is momenteel beschikbaar in 20 talen, verspreid over 35 landen en helpt dagelijks meer dan 250.000 gebruikers om nieuwe mensen te leren kennen. De gemiddelde verdeling volgens geslacht is 60% mannen en 40% vrouwen. Dagelijks komen er wereldwijd zo’n 40.000 nieuwe registraties bij. De Twoo app voor iPhone, iPod touch of iPad telt per dag meer dan 1000 downloads. De nieuwe versie van Twoo is beschikbaar via de App Store.

De site heeft een freemium businessmodel: Twoo is gratis, maar als je van alle features wil genieten, kun je lid worden van de Diamond Club. Er zijn geen reclame-inkomsten, leden krijgen dus geen vervelende advertenties te zien. Er wordt veel belang gehecht aan de snelheid van de site. Bovendien investeert Twoo fors in moderatie en ziet erop toe dat alle gebruikers actief en echt zijn.”

Wie is er betrokken bij Twoo?

Twoo.com is een project van Massive Media, en wordt vanuit het hoofdkantoor in Gent ontwikkeld en beheerd. Voor promotie en marketing werd een kantoor in Londen opgericht.”

Update 2014

“Twoo.com is beschikbaar in 38 talen en meer dan 200 landen. In januari 2014 verwelkomde Twoo wereldwijd 11,9 miljoen unieke bezoekers.

Twoo is nu beschikbaar als (mobiele) website, als iOS, Android of Windows app, als Facebook app, als browser plugin voor Chrome of Firefox of als Windows of Mac desktop applicatie.”

Bron:   Twoo: Ontmoet nieuwe mensen  - Download