Gespot

Uitgenodigd.nl: Verstuurt gratis originele uitnodiging

0

Met Uitgenodigd.nl verstuur je binnen twee minuten, in drie stappen een originele uitnodiging naar je genodigden. In gesprek met Gerard van der Heide, oprichter van de site.

Wat is het?

“Uitgenodigd.nl is Nederlands eerste complete uitnodigingssite. Particulieren en bedrijven kunnen gratis en eenvoudig een originele uitnodiging opmaken en versturen. Je ziet direct wie er komt. Daarnaast helpt de site bij cadeautips en het kiezen van een externe feestlocatie.”

Waarom dit initiatief?

“Op geen andere site in Nederland kun je gratis een online uitnodiging opmaken, een locatie kiezen, een verlanglijstje opstellen en meesturen en vervolgens direct zien wie er wel en niet gereageerd hebben. Na het feest kun je eenvoudig een bedankkaart mailen, napraten en foto’s uploaden. Vrijwel elke Nederlandse kaartensite biedt tegen betaling kaarten aan of heeft slechts beperkte functionaliteit.”

Hoe werkt het?

“De uitnodiging is in slechts twee minuten (en  drie stappen) verstuurd. Stap 1: kies een kaart of gebruik een eigen foto, stap 2: kies de locatie en stel vervolgens bij stap 3 een gastenlijst samen. Daarna kun je een verlanglijst maken en de uitnodiging beheren. Zie direct wie er komen en wie een partner of vriend mee neemt. Ook reminders en bedankkaarten kunnen eenvoudig verstuurd worden. ”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“We zijn gestart op 1 november en hebben nu 6.000 bezoekers en tegen de 200 uitnodigingen. Leerpunt is het zoeken naar de juiste balans tussen commercie, dienstverlening en acceptatie van klanten. Het belangrijkste verdienmodel is gebaseerd op affiliate marketing via de cadeaushop. Andere verdienmodellen zijn onder andere het ontwerp van specifieke uitnodigingen voor bedrijven en advertenties met bijvoorbeeld product introducties, uitgebreide profielopties voor locaties in de locatiekiezer.”

Wie is betrokken?

Uitgenodigd.nl is opgericht door mij. Nationale Vacaturebank oprichter Jan Peter Cruiming en Paylogic oprichter Theo Hoeksema adviseren mij. SLASH2 heeft de website technisch gerealiseerd. Studio Pek & Veren het grafische deel voor handen genomen. De Rijksuniversiteit Groningen Houdstermaatschappij, stichting Triade (UMCG), de Noordelijke Ontwikkelingsmaatschappij, het G.J Smidfonds en Square One hebben de oprichting mogelijk gemaakt.”