Gespot

UPS Widget: De desktop verzendhulp

0

Verzendingen volgen en updates ontvangen. Een gesprek met UPS over de UPS Widget.

Wat doet de widget?

“De UPS WidgetTM is een vriendelijk desktop-karakter die kan worden gedownload via de UPS Widget website. Het is een gratis verzendhulp vanaf je bureaublad. Eenmaal geïnstalleerd, blijft het hard werkende karakter beschikbaar op je desktop  samen met een applicatie waarmee je verzendingen kan volgen en automatische status updates van verzendingen kan ontvangen, zonder toegang nodig te hebben voor andere tracking apllicaties of software. Bovendien bevat deze gratis tool een handige optie die gebruikers de mogelijkheid biedt om hun klanten the informeren over de status van hun verzendingen. UPS Widget biedt ook nieuws feeds evenals informatie over UPS-diensten en aanbiedingen.”

Waarom deze widget?

“Naast de uitgebreide tracking-functies, zoals UPS Quantum View®, zag UPS de behoefte voor een oplossing voor verzenders van kleine volumes. UPS Widget is een toegankelijke, intuïtieve applicatie die het mogelijk maakt dat verzenders hun taak sneller kunnen uitvoeren via directe toegang tot UPS verzendopties en dat verzenders tot 75 tracking nummers kunnen opslaan. Zelfs wanneer klanten geen verzending hebben uitstaan, is de UPS Widget handig, aangezien gebruikers regelmatig nieuws feeds van hun favoriete websites ontvangen. De desktop-applicatie is geïntroduceerd om front office personeel te helpen en wordt tevens beschouwd als het vriendelijke gezicht van UPS.”

Hoe werkt de widget?

“UPS Widget is snel en gemakkelijk te installeren en kan gratis worden gedownload van de UPS Widget website. Tijdens de installatie registreert je je met een bestaand My UPS ID of kan je je  aanmelden voor een My UPS profiel. Het My UPS ID geeft  toegang tot meer functionaliteiten op de UPS site.

De functies van de UPS Widget zijn: trackingwaarschuwingen over verzendingen, statusupdates aan klanten verzenden, nieuws via RSS te ontvangen en op de hoogte blijven met UPS News. Met verschillende aanbiedingen kunnen gebruikers ook verschillende karakters beschikbaar maken.”

Wat zijn de facts?

“De UPS Widget is eerst geïntroduceerd in Frankrijk, Duitsland en Groot-Brittannië in september 2007 en een jaar later in Tsjechië, Italië en Polen. Van september 2007 tot september 2009 is de UPS Widget verschenen op meer dan 180.000 desktops en hebben inmiddels bijna 30 miljoen bezoekers de website bezocht.”

Wie heeft de widget gemaakt?

“In het kader van het bedrijfsbeleid geeft UPS geen details over de creatieve partners.”