Gespot

UpTeam: Vacatures en Stages bij Startups

0

Op website UpTeam vind je vacatures, stages en projecten bij startups. Het UpTeam richt zich hiermee op werkzoekenden die graag het avontuur van een startup van dichtbij mee willen maken. Initiatiefnemers Edinho Bos en Dennis Hermsen vertellen.

Wat is het?

UpTeam is een vacaturebank met vacatures, stages en projecten bij startups, en richt zich hiermee op werkzoekenden die graag het avontuur van een startup van dichtbij mee willen maken. Ook vind je op UpTeam collega-ondernemers die een medeoprichter zoeken voor het bedrijfsidee dat ze hebben. UpTeam is de eerste vacaturebank in Nederland die zich volledig richt op startende bedrijven. En is bedoeld voor ondernemers, ondernemers in spé en anderen die op zoek zijn naar de energie en het avontuur van het werken bij een startup. Anderzijds maakt UpTeam het makkelijk voor startups om een vacature te plaatsen en te verspreiden in hun netwerk via social media (zoals Twitter, Facebook en LinkedIn).”

Waarom dit initiatief?

“Er was nog geen vacaturebank in Nederland die zich puur richt op startende bedrijven, en dat combineert met het simpel aanmaken en verspreiden van vacatures. Wij ervoeren zelf hoe lastig het is goede mensen te vinden die de dynamiek van een startup willen meemaken. Door de vacatures van alle start-ups op één plek te bundelen wordt het zowel voor de werkzoekende als de startup makkelijker om met elkaar in contact te komen.”

Hoe werkt het?

“Het plaatsen van een vacature, stage of project gebeurt in drie stappen. Een: registreer je, of log in als je dat al eerder gedaan hebt. Twee: upload informatie over je bedrijf, de functieomschrijving en sollicitatieprocedure. Die: verspreid de vacature via social media. Ook wordt de vacature automatisch verspreid via de kanalen van UpTeam.”

 

Wat zijn de facts?

“In de weken voorafgaand aan de lancering is het systeem getest met medewerking van zeven startups, die hun vacatures geplaatst hebben. Het platform werd erg goed ontvangen door de testgebruikers, wat de doorslag gaf om UpTeam te lanceren. Door de recente lancering zijn er verder nog geen cijfers bekend.”

Wie is er betrokken?

“Zoekend naar de juiste mensen die uitdaging zien in de dynamiek van een startup nam Edinho Bos enkele weken geleden het initiatief om UpTeam te starten. Zijn aanpak slaagde dubbel: al snel plaatsten enkele startups hun vacatures op UpTeam. En na het lezen van Edinho’s berichten op Twitter meldde al snel Dennis Hermsen zich om zich bij het initiatief aan te sluiten. Op dezelfde manier, zoals wij elkaar vonden, willen wij ervoor zorgen dat startups makkelijker de juiste mensen kunnen vinden.”