Gespot

VARA: Beleef de nieuwe site

0

Een nieuwe site met heel veel content. Een gesprek met Edwin Valent over de nieuwe VARA site.

Wat doet de site?

“Met de nieuwe VARA site bieden we onze gebruikers een plek waar ze op een intuïtieve en gebruiksvriendelijke manier alle VARA content kunnen vinden. Niet alleen TV- en radio gerelateerd materiaal, maar ook natuurlijk al onze web-only content. De hoeveelheid uniek videomateriaal van de VARA is zo groot, dat willen we natuurlijk zo snel en makkelijk mogelijk aanbieden aan onze gebruikers. De nieuwe VARA-site biedt die mogelijkheid.”

Waarom deze site?

“Doordat het internet zich in razend tempo blijft ontwikkelen en de verwachtingen van gebruikers steeds veranderen, vonden we het tijd om onze website qua vormgeving en techniek naar het volgende niveau te tillen. Daarbij hebben we de laatste periode zo’n grote sprong gemaakt in het aanbieden van video en digitale diensten dat ook de structuur en de manier van ‘gidsen’ door onze content anders moest”.

Hoe werkt de site?

“Eigenlijk wijst de VARA site voor zich, sterker nog: we hebben een korte video-impressie gemaakt waarin je in een paar minuten helemaal bijgepraat wordt over de nieuwe site.”

Wat zijn de facts?

“De VARA groeit op digitaal gebied heel hard, in 2008 waren we al flink gestegen, maar ook in 2009 blijft het bereik stijgen. In juni 2009 is de VARA 110% in bereik gestegen ten opzichte van juni 2008. Mede hierdoor zijn we binnen anderhalf jaar de grootste ledengebonden omroep geworden in het digitale publieke omroep domein. Anderhalf jaar geleden stonden we nog maar op plek 6. We hopen dan ook dat het doortrekken van de lijn die we al op andere sites ingezet hebben ook zijn effect gaat krijgen op VARA.nl. Resultaten moeten we natuurlijk nog even afwachten.“

Wie maakt de site?

“We hebben deze site helemaal intern gemaakt met de gehele afdeling VARA Nieuwe Media. We hebben het aangevlogen met een projectteam dat bestond uit Reinier Kaper, Suzanne van der Velden, Erick Eggenhuizen, Rutger Rek, Tim van Asch, Emiel Nijpels, Ingmar van Wettum en Bram van der Wielen.

Wat het project extra leuk heeft gemaakt is dat naast het projectteam eigenlijk iedereen van de afdeling Nieuwe Media heeft meegewerkt. Ze zijn er dan ook allemaal terecht trots op. Het zou mooi zijn als de gebruiker dit enthousiasme voelt als ze op VARA.nl komen…”