Gespot

VDownloader: Download en converteer online filmpjes

0

Met VDownloader is het mogelijk om video’s te downloaden en te kijken wanneer het uitkomt: Als  je bijvoorbeeld onderweg bent, een te trage internetverbinding hebt of simpelweg een YouTube filmpje wilt bewaren op eigen harde schijf. In gesprek met Ken van Vitzo, ontwikkelaar van de software.

Wat is het?

“VDownloader is een video download en conversie programma. Bezoekers kunnen gratis onze software downloaden en video’s van YouTube, DailyMotion, Veoh, MTV of andere websites downloaden en converteren naar ieder formaat.

De meeste van onze gebruikers downloaden video om deze vervolgens naar MP3 of MP4 formaat te converteren zodat ze die op hun mediaspeler kunnen beluisteren of bekijken. Bovendien worden veel video’s na verloop van tijd verwijderd of kunnen niet meer teruggevonden worden, dat is voor sommige gebruikers motief genoeg om een back-up op eigen harde schijf te bewaren.”

Waarom dit initiatief?

“VDownloader is uniek omdat het de meest uitgebreide en gebruiksvriendelijke video downloader ter wereld is. 

Een voorbeeld van een unieke feature is bijvoorbeeld de RSS downloader. Hiermee is het mogelijk om shows automatisch te downloaden mocht je bijvoorbeeld The Onion News of CollegeHumor op YouTube willen volgen.

 

Er is zelfs een planner-feature die toelaat om dit ’s nachts te doen, zodat de bandbreedte en processorkracht overdag voor de PC-gebruiker beschikbaar blijft.

 Het is overigens ook de enige dergelijke applicatie die, naar mijn weten, volledig in het Nederlands beschikbaar is.”

Hoe werkt het?

“We hebben kosten noch moeite gespaard om VDownloader zo gebruiksvriendelijk te maken. De meest eenvoudige manier om een video te downloaden is door in de Zoek-tab een sleutelwoord in te typen. VDownloader haalt dan video’s op van verschillende websites en sorteert deze naar relevantie.

Accepteer cookies

Klik vervolgens op de download-knop en de rest gebeurt automatisch.

 Het is ook mogelijk om video’s te downloaden door middel van de URL(s), via de geïntegreerde browser of via de geschiedenis functie. Natuurlijk moet VDownloader wel geïnstalleerd zijn en aan staan om een geschiedenis te bewaren.”

Wat zijn de facts?

“De huidige versie (2.10) behaalt meer dan 1 miljoen downloads per maand en heeft meer dan 10 miljoen gebruikers wereldwijd, voornamelijk in Brazilië. Waarom net daar, is nog altijd een mysterie, maar we zijn er blij mee. VDownloader is beschikbaar in meer dan vijftien talen, inclusief Nederlands.”

Wie is betrokken?

“De VDownloader is oorspronkelijk ontwikkeld in Delphi door een professor aan de Universiteit van Madrid, maar is overgenomen door Vitzo Limited in 2009. Sindsdien is het programma volledig herschreven in .NET en zijn er tal van nieuwe features toegevoegd. Vitzo Limited is een bedrijf met hoofdkantoor in Belize, maar de CEO is afkomstig uit België.”

Speciaal voor lezers heeft Vitzo een leuke Twitteractie opgezet. Vitzo geeft 20 licenties weg voor VDownloader Plus, waarmee je video’s van YouTube en andere sites kunt downloaden en converteren. Iedereen die via Twitter dit artikel retweet en in zijn tweet de hashtag #VDownloaderGiveAway gebruikt, maakt kans! @Vitzo zal 28 oktober 2010 de winnaars bekend maken.