Gespot

Vernieuwing in Werk: De community voor Het Nieuwe Werken

0

Deel je kennis en ervaring. Een gesprek met Steven Kop over de community Vernieuwing in Werk.

Wat doet de site?

“De community Vernieuwing in Werk is opgericht om de verbinding te leggen tussen de diverse expertises op het gebied van Het Nieuwe Werken. Het doel is om experts en kennis samen te brengen en zich te laten vermenigvuldigen. De community heeft zowel een fysiek als een virtueel gezicht.

Fysiek komt de community maandelijks bij elkaar om inspiratie op te doen, discussies te voeren over vernieuwing in werk en ingebrachte klantcases te bespreken. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn. Virtueel biedt de community een website waar je informatie kunt vinden en discussies kunt voeren over verschillende onderwerpen.”

Waarom deze site?

“Het Nieuwe Werken is hot. In de laatste paar maanden zijn veel websites op het internet verschenen die zeggen het antwoord te hebben. Naar mijn mening hebben ze allemaal gelijk, maar iedereen vertelt iets over zijn eigen taartstukje. De Vernieuwing in Werk community is multidisciplinair en bevat alle taartstukjes van Het Nieuwe Werken. De taart wordt met nieuwe expertisegebieden steeds groter. Wil je als expert, organisatie of student kennis opdoen over Het nieuwe werken, dan vind je de mensen en de antwoorden binnen ons netwerk.”

Hoe werkt de site?

“We hebben specifiek gekozen om ons virtuele gezicht, de community website, te baseren op de website Frankwatching. Door middel van prikkelende blogartikelen willen we discussies op gang brengen en op deze manier kennis ontwikkelen en delen. Iedereen kan vrijblijvend deze informatie bekijken en deelnemen aan de discussie. Je kunt je ook aanmelden als lid van de Vernieuwing in Werk community. Als deelnemer van de community wordt je uitgenodigd om deel te nemen aan de maandelijkse fysieke bijeenkomsten en om online je profiel in te vullen en deel te nemen aan discussies in verschillende subgroepen. De community en dus ook de website zijn nog in ontwikkeling. Binnenkort wordt een nieuwe functionaliteit aan de website toegevoegd.”

Wat zijn de facts?

“De community is in februari 2009 opgericht en we zijn druk bezig geweest met de voorbereidingen. Op 24 juni hebben we de communitydeuren geopend. Sinds die tijd is het super druk op de website. Het ledenaantal staat nu al op 135 leden. Aan het einde van de eerste dag van de website hadden we 60 leden. Na 4 dagen stond de teller al op 101. Het totaal aantal unieke bezoekers: 1500, totaal aantal paginaweergaves: 14.000.”

Wie maakt de site?

“De verschillende experts met hun kennis maken de website Vernieuwing in Werk. We willen de bezoekers prikkelen met artikelen en we willen ze prikkelen om zelf blogartikelen te schrijven. De community heeft een aantal werkgroepen waarvan één gefocust is op de ontwikkeling van de website. De experts zitten overal in het land.”