Gespot

Veronica Magazine TV App: Sociale TV-gidsapp

0

Vandaag lanceert Veronica Magazine hun vernieuwde Veronica Magazine TV App voor iPhone, iPadAndroid smartphone en Android tablet. Deze app maakt het onder andere mogelijk om te zien wat je vrienden aan het kijken zijn. Bart de Wijs, manager van Digitaal Veronica Uitgeverij, vertelt over deze vernieuwende app.

Wat is de Veronica Magazine TV App?

“De Veronica Magazine TV App is de eerste echte sociale tv-gidsapp. Gebruikers kunnen inloggen in de app en programma’s beoordelen, waardoor de app de voorkeur van de gebruiker steeds beter leert kennen. Ook wordt de voorkeur van vrienden zichtbaar in de tv-gids. Daarnaast zijn ook de programma’s die trending topic zijn op Twitter zichtbaar in de applicatie. In de toekomst zal het mogelijk zijn om als gebruiker direct vanuit de applicatie deel te nemen aan deze Twitterconversaties. Deze toepassingen maken de tv-gids samen persoonlijk, interactief en sociaal.”

Waarom dit initiatief?

“Tegenwoordig zijn er nog weinig televisiekijkers die gebruik maken van de tv-gids. Een groot deel van de mensen zit met een iPad, tablet of smartphone op schoot om daarmee op een makkelijke manier de programmering te bekijken. Daarnaast delen mensen graag hun mening over televisieprogramma’s via platformen als Facebook of Twitter. Door de opkomst van second screens bestaat er al een techniek om sociaal tv te kijken, maar waarom zou je de consument niet de mogelijkheid bieden om rechtstreeks vanuit de tv-gids deze online conversaties aan te gaan? De applicatie biedt de mogelijkheid dit ook met vrienden te doen. Tenslotte merken we dat er naast onze core business, print, een beweging gaande is in de markt van papier naar tablet en mobiele devices.”

Hoe werkt de Veronica Magazine TV App?

“De app is zeer gebruiksvriendelijk door de duidelijke navigatie naar programma’s, films en zenders. Ook is er actuele informatie over de verschillende programma’s te vinden. Je kan op het moment alleen inloggen via Facebook, maar binnenkort voegen we daar Twitter en Hyves aan toe. In het profiel van de gebruiker zijn zenders naar keuze toe te voegen. In het menu ziet de gebruiker wat er op dat moment op televisie is, al is het ook mogelijk om te switchen naar het televisieaanbod primetime, van morgen of van overmorgen. De redactie van Veronica Magazine verzorgt dagelijks tv-tips en de filmdatabase van de applicatie bevat ruim dertigduizend filmrecensies uit Veronica Magazine. Van 2.500 films is daarnaast een trailer beschikbaar die automatisch in de juiste kwaliteit wordt aangeboden.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“De vernieuwde gratis Veronica Magazine TV App is beschikbaar voor Android tablet, iPad, iPhone en Android smartphones. De versie voor Android is daarbij helemaal nieuw voor het merk Veronica Magazine. Onze vorige tv-gidsapplicatie is in totaal 400.000 keer gedownload door iPhone en iPad. We mikken met de Veronica Magazine TV App op een vergelijkbaar succes. De iPad-versie stond in de eerste week al op de 13e plaats in de hitlijst van Gratis iPad apps. Binnenkort zullen we nog advertenties toevoegen aan de applicatie, zodat adverteerders en sponsors gericht hun boodschap rondom televisieprogramma’s kwijt kunnen. Wellicht bieden de gebruikersdata die voortkomen uit de ratings daarbij nog een ander interessant verdienmodel, bijvoorbeeld als aanvulling op de huidige kijkcijfers net als de trending topics, hypes en ratings van tv-programma’s.”

Wie is er betrokken bij de Veronica Magazine TV App?

“Als manager van Veronica Magazine Digitaal ben ik zelf,  Bart de Wijs, verantwoordelijk voor de vernieuwing van de tv-gidsapplicatie. Voor de technische ontwikkeling van de app is Veronica Uitgeverij een samenwerking aangegaan met het Engelse Red Bee Media. Hun tv-gidsapplicatie RedDiscover wordt door grote uitgevers als Time Out gebruikt om relevante televisieinformatie te delen met de consument via personalisering, search, aanbevelingen en verrijkte tv-gidsen. Voor het ontwerp en de user experience hebben samengewerkt met Mobtzu.”