Gespot

VGZ op Reis app: Zorgeloos op vakantie

0

Altijd een volledig overzicht van noodnummers bij de hand. Een gesprek met Robert Houtenbos van VGZ.

Wat doet de applicatie?

“De VGZ op Reis mobiele applicatie voor alle iPhone en alle Android smart phones zorgt ervoor dat mobiele gebruikers hun vakantieperiode zorgeloos kunnen doorbrengen. Met behulp van verschillende handige functionaliteiten en informatie worden de vervelende effecten van verschillende calamiteiten (ongeluk, diefstal e.d.) tijdens vakanties zoveel mogelijk geminimaliseerd. Zo kun je met deze app naasten en zorgverlenende instanties zo snel mogelijk informeren en kun je bijvoorbeeld snel je bankpassen blokkeren.”

Waarom deze app?

“VGZ wil mensen op een originele manier helpen met nuttige en relevante tools op het gebied van eigen gezondheid. In Nederland en daarbuiten.

We zijn geïnspireerd geraakt door een internationaal uitgevoerde concurrentie-analyse en onze eigen ideeën. Daarbij hebben wij continu gekeken naar daadwerkelijke waarde voor de eindgebruiker (het user centered design principe). Dat is een van de redenen om niet alleen maar VGZ telefoonnummers aan te bieden maar ook telefoonnummers van directe concurrenten.”

 

Hoe werkt de app?

“De belangrijkste acties binnen de mobiele applicatie VGZ op Reis zijn: snel alarmnummer bellen, snel zorgvragen beantwoorden, snel passen laten blokkeren bij diefstal, snel naasten informeren bij calamiteiten en snel een locatie doorgeven. Voor een volledig overzicht van de applicatie VGZ op Reis kun je de video bekijken.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“De applicatie is gisteren gelanceerd, dus we hebben nog geen cijfers. Wel is er van tevoren kwalitatief marktonderzoek gedaan en de eerste reacties zijn zeer positief. Het moment van het jaar is hierbij belangrijk omdat binnenkort de zomervakantie begint.”

Wie maakt de app?

“De mobiele applicatie voor iPhone en Android is ontwikkeld door Bart Schouten (VGZ), mij (Robert Houtenbos, ook VGZ) alsmede Yuri van Geest, Martijn Pannevis en Arjen Briene (allen extern).” (Afbeelding: QR-code VGZ op reis)