Gespot

Virusstatus: De Mexicaanse griep

0

Hoe zit het nu precies met die Mexicaanse griep? Een gesprek met Mieke Hendriks van Alberga Group over Virusstatus.

Wat doet de site?

Virusstatus brengt alle actuele informatie over het Mexicaanse griepvirus samen. Naast de meest recente nieuwsberichten krijg je informatie over bijvoorbeeld de huidige statistieken, de symptomen en de voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Daarnaast is er informatie te vinden over andere “recente” pandemieën die we hebben gekend.”

Waarom deze site?

“De aanleiding om te starten met de website was het feit dat er veel informatie over de Mexicaanse griep in de media kwam, maar het niet echt een samenhangend verhaal was. Verder waren er maar weinig tot geen websites waar je de belangrijke informatie op één plaats terug kon vinden. Hier wilden wij dus iets aan doen om de bevolking beter te informeren over alle aspecten van de griep.”

Hoe werkt de site?

“Je kunt allerlei informatie vinden over de griep en daarnaast worden alle nieuwsberichten op de website bijgehouden. Bij de nieuwsberichten is het mogelijk om een reactie achter te laten om op deze manier een conversatie met andere bezoekers te voeren. De website is  zowel in het Nederlands als het Engels uitgevoerd zodat meerdere nationaliteiten op de site terecht kunnen.”

Wat zijn de facts?

Virusstatus is sinds een maand “fulltime” in de lucht en we zien een sterke toename in het aantal bezoekers. Ook na het uitgeven van het persbericht zagen we een toename door de vergroting van de bekendheid van de website. Op korte termijn verwachten we een nog grotere toename doordat het persbericht (waarschijnlijk) nog niet overal is verwerkt zoals bijvoorbeeld in maandbladen.”

Wie maakt de site?

“Met Virusstatus zijn 2 mensen bezig die vanuit ons kantoor in Groningen aan de site werken. Dit houdt in het up to date houden van de informatie als het plaatsen van nieuwsberichten. Deze werknemers zijn in dienst van de Alberga Group die deze website zonder enige reclame aan het Nederlandse en Internationale publiek aanbiedt.”