Gespot

Vissengids app: Alle Nederlandse vissoorten op je mobiel

0

Met de gratis Vissengids app kun je alle Nederlandse vissoorten op je smartphone of tablet bekijken, doorzoeken en determineren. In gesprek met Danny Bok van Sportvisserij Nederland, initiatiefnemer van de app.

Wat is het?

“Met de gratis Vissengids App kun je alle Nederlandse zoetwater- en zeevissen op je mobiel, met strak beeldmateriaal bekijken en doorzoeken.”

Waarom dit initiatief?

“De gratis Vissengids app is een aanvulling op de succesvolle papieren en online versies van de Veldgidsen Nederlandse zoetwater- en zeevissen. Het is de eerste app met alle Nederlandse zoetwater- en zeevissen verzameld, zo’n 170 stuks. De vissoorten zijn voorzien van professioneel beeldmateriaal. Via diverse handige zoek opties vind je er naast mooie foto’s ook alles over herkenning, leefwijze, voedsel, gesloten tijden, hengelrecords, afmetingen en nog veel meer. Bovendien kun je snel en eenvoudig met de speciale determinatiemodule exact bepalen welke vis je voor je ziet. De Vissengids app is ontikkeld voor iTunes en de Android Market en is vanaf nu gratis te downloaden.”

Hoe werkt het?

“Met de Vissengids app kun je alle Nederlandse zoetwater- en zeevissen op alfabet, familienaam en trefwoord doorzoeken. Uitgebreide informatie over herkenning, verspreiding en voedsel, de visserijwet informatie per soort (gesloten tijden, minimummaten en dergelijke) lezen en vissoort bepalen met de speciale determinatiemodule.”

 

Wat zijn de facts?

“De Vissengids app is de eerste dag 3.000 keer en binnen enkele dagen meer dan 15.000 keer gedownload via iTunes en werd de eerste dag meer gedownload dan bijvoorbeeld de Facebook app. De app kwam binnen twee dagen in de top-10 van de App Store terecht. Van de papieren versies van de Veldgidsen zijn de laatste twee jaren tienduizenden exemplaren verkocht via de webwinkel van Sportvisserij Nederland en op beurzen en evenementen. De online versies van de veldgidsen worden maandelijks ongeveer 4.000 keer bezocht.”

Wie is betrokken?

“Opdrachtgever van de app is Sportvisserij Nederland. The Mobiel Company is verantwoordelijk voor de realisatie.”