Gespot

Voice Messenger: Snel een grote groep mensen bereiken

0

Eenvoudig een ingesproken boodschap met keuzemenu laten doorbellen. Een gesprek met Bas Schiltmans over Voice Messenger.

Wat doet de applicatie?

“Met deze berichtenservice maken wij het voor slechts één persoon mogelijk om in enkele minuten een persoonlijke boodschap met keuzemenu in te spreken en door te bellen naar een grote groep personen.”

Waarom deze applicatie?

“Een aantal van onze relaties merkte op dat zij niet de mankracht hebben om onverwachts groepen af te bellen. Bovendien was de response op hun alert e-mail en sms dramatisch laag. Wij werden gevraagd een servicegerichte oplossing te ontwikkelen, de Voice Messenger. Na een succesvolle testperiode is de service nu geïntegreerd in hun systemen.”

Hoe werkt de applicatie?

“Maak een lijst met wie gebeld moet worden, spreek de boodschap met je keuzemenu in. Verstuur de boodschap en volg het bellen en de daarbij gemaakte keuzes. Onze Voice Messenger telefooncentrales bellen automatisch honderden berichten per uur door en tijdens het bellen zijn de resultaten natuurlijk realtime te volgen.”

 

Wat zijn de facts?

“De service is net gelanceerd voor zakelijk gebruik. Het wordt ingezet om binnen een korte tijdspanne veel mensen te bereiken met een simpele boodschap of vraag. Een muziekschool in Gorinchem heeft, bij het afbellen van lessen, een gemiddelde response van 17 op 20 leerlingen per klas. Bij gebruik van de service door PR en evenementenbureaus wordt een significant hogere opkomst gemeten bij evenementen. Zij gebruiken de service om deelnemers vooraf en achteraf te benaderen en te bedanken.”

Wie maakt de applicatie?

“De Voice Messenger service is een initiatief van PROCIT BV. Deze all round system integrator is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software- en telefoniemaatwerk. Heeft ongeveer 70 werknemers in Nederland, India en Nepal en een zeer diverse mix van cliënten.”