Gespot

VouwCard: Een fotoherinnering op creditcardformaat

0

Foto’s van je pasgeboren baby, een compact cadeautje voor iemand die op reis gaat of bijvoorbeeld als een uitnodiging voor een bruiloft. Met de VouwCard creëer je een blijvende herinnering op creditcardformaat. In gesprek met Elga Zonneveld over deze gadget.

Wat is het?

“Op VouwCard.nl kun je je eigen VouwCard samenstellen. Een VouwCard bestaat uit twee plastic pasjes op creditcardformaat met daartussen een zigzag gevouwen papieren insert bestaande uit zes panelen, die je naar eigen wens kunt invullen met foto’s en tekst.”

Waarom dit initiatief?

“Plastic passen zijn onze core-business. Op zakelijk gebied boden we de VouwCard aan als middel om bijvoorbeeld een compacte bedrijfspresentatie weer te geven of als uitgebreid visitekaartje. Het leek ons leuk als consumenten ook hun eigen kaart konden samenstellen met foto’s en teksten. Met de VouwCard bieden we een origineel, eigentijds alternatief voor de gewone wenskaarten.

Je kunt in een kleiner formaat meer verschillende foto’s en tekst kwijt en dat maakt het juist zo origineel en persoonlijk. Mensen zullen het sneller bewaren door het handzame formaat en de duurzame kwaliteit door plastic pasjes.”

Hoe werkt het?

“Om te starten maak je eerst een account aan. Upload vervolgens een aantal foto’s en kies voor een staand of liggend ontwerp. Plaats de foto’s op de verschillende panelen in de VouwCard en voeg eventueel tekst toe. De ontwerpmodule biedt variatie in lettertypes, lettergroottes, achtergrondkleuren, letterkleuren, schuiven en inzoomen. Als je tevreden bent met het ontwerp van je VouwCard, loop je het bestel- en betaalproces door. We streven ernaar om binnen enkele werkdagen te bezorgen.”

https://www.youtube.com/watch?v=tB6Rcuix2Ps

Wat zijn de facts?

“VouwCard.nl is vorig jaar oktober gelanceerd. Verschillende free-publicity acties hebben tot mooie resultaten en enthousiaste gebruikers geleid. Daarbij is mond-tot-mond reclame één van onze belangrijkste kanalen om mensen te bereiken. Met het lanceren van VouwCard.nl hebben we tegelijkertijd ook RouwCard.nl online gezet. Op deze site kun je bidprentjes of bedankkaarten maken na het overlijden van een dierbare. Hiervoor zijn we vorig jaar genomineerd voor een International Funeral Award.”

Wie is betrokken?

VouwCard.nl is een initiatief van Media Point en Ledenpas.nl, hierdoor hadden we al veel grafische kennis in huis. Chris Schaap, eigenaar van Media Point, is de bedenker van het concept. De website met web-to-print applicatie hebben we extern laten ontwikkelen. Ikzelf ben verantwoordelijk voor de PR, marketing en backoffice.”