Gespot

Vraag De Expert: Online je vraag stellen aan een expert & zelf de prijs bepalen

0

VraagDeExpert.nl is deze maand gelanceerd met het doel mensen één-op-één laagdrempelige toegang tot onafhankelijke, geverifieerde experts uit verschillende disciplines te geven voor antwoorden op vrijwel elke vraag of elk probleem. Anthony Carter, initiatiefnemer van VraagDeExpert.nl, vertelt.

Wat is het?

“VraagDeExpert.nl is een platform voor mensen in Nederland en Vlaanderen. Bij ons kunnen zij rechtstreeks met geverifieerde experts uit tientallen categorieën te communiceren. Onderwerpen variëren van huisdiergedrag en fiscaal recht tot waardebepaling van antiek en computerreparatie, altijd, overal en betaalbaar.”

Waarom dit initiatief?

“Er is een gigantische hoeveelheid informatie op het internet en de betrouwbaarheid ervan is soms dubieus. Mensen vinden er niet altijd even snel wat ze nodig hebben. Maar klanten komen naar VraagDeExpert.nl toe als ze anoniem één-op-één met een expert over een belangrijke kwestie contact willen hebben. Wij willen mensen echt helpen. Niet alleen door hen te voorzien van een andere geloofwaardige optie om antwoorden te krijgen, maar door ze meteen geld, tijd en zorgen te besparen.”

Hoe werkt het?

“De één-op-één, bijna real-time ervaring op VraagDeExpert.nl biedt klanten toegang tot antwoorden op hun vragen. Hoe werkt het? Je stelt anoniem de vraag aan de gekozen expert, bijvoorbeeld een therapeut of een dierenarts. Daarna bepaal je zelf de prijs op basis van de gewenste responstijd en mate van detail van het antwoord. De prijzen variëren, maar de meeste vragen kosten gemiddeld rond de 20 euro. Ook zijn er maandelijkse abonnementen voor onbeperkte toegang tot experts beschikbaar.

Ontvang het antwoord en vraag eventueel om meer informatie tijdens een online gesprek met de expert. Je krijgt meestal binnen twee uur een antwoord op je vraag. Indien je als klant niet tevreden bent met de service of het antwoord, dan kan je je beroepen op de 100% tevredenheidsgarantie van VraagDeExpert.nl.

Experts worden op VraagDeExpert.nl geselecteerd, gecontroleerd en voortdurend geëvalueerd door de vele kwaliteitscontroles zoals verificatie van accreditaties, screening, toelatingsexamens en beoordelingen door collega experts en klanten.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Het interessante aan dit businessmodel is dat klanten zelf de prijs voor het stellen van de vraag bepalen. Ze zullen natuurlijk rekening moeten houden met wat de vergoeding van de expert normaliter zou bedragen en hoeveel tijd hij of zij met het beantwoorden van de vraag bezig zal zijn.

De expert krijgt alleen betaald als de klant minstens drie van de vijf waarderingssterren voor het antwoord geeft. Dit motiveert de expert om goed over het antwoord na te denken. Omdat er meerdere experts per categorie beschikbaar zijn, worden antwoorden meestal binnen enkele uren geleverd. Immers, degene die als eerste antwoord, komt in aanmerking voor de vergoeding.”

Wie is er bij betrokken?

“Naast mijzelf, Anthony Carter, als oprichter hebben verschillende ontwikkelaars aan het project gewerkt. Deze ontwikkelaars zijn via Elance gevonden en komen uit Bosnië en de Oekraïne. Ook heb ik zelf veel tijd besteed aan het ontwikkelen van de site, hoewel ik geen ontwikkelervaring had. Door zelf PHP, Javascript, CSS en HTML te leren ben ik hiertoe in staat geweest.”