Gespot

Vybez.nl: Online portfolio voor creatieve freelancers

0


Vybez.nl
is de nieuwe manier voor creatieve professionals om werk te laten zien aan de rest van Nederland. Op Vybez.nl kunnen namelijk creatieve freelancers op een zeer simpele wijze een eigen online portfolio kunnen maken. Mede-initiatiefnemer Jerry Gesser vertelt.

Wat is het?

Vybez.nl is een portfoliowebsite waar creatieve professionals in de breedste zin, hun portfolio kunnen uploaden. Van fotografen tot dansers. Door hun werk te laten zien op Vybez.nl kunnen zij aandacht van potentiële opdrachtgevers en van andere freelancers genereren voor hun werk. Daarnaast kan iedere bezoeker gratis zijn of haar evenement onder de aandacht brengen, is er een Vraag & Aanbod rubriek en kun je vacatures plaatsen en bekijken.”

Waarom dit initiatief?

“Wij waren van mening dat er in Nederland geen vergelijkbaar product is waarbij creatieve freelancers op een simpele manier hun werk kunnen laten zien aan potentiële opdrachtgevers of andere creatieven. Er zijn echter wel internationale vergelijkbare sites. Doordat deze internationale sites heel groot zijn geworden, zijn zij ook onoverzichtelijk geworden. Het unieke aan Vybez.nl is dat wij ons richten op de Nederlandse creatieve freelancers.”

Hoe werkt het?

“Elke creatieve freelancer kan kiezen uit drie type accounts door te klikken op Lid Worden. Het eerste account ‘Basic’ is gratis en geeft ruimte voor twee projecten en totaal tien afbeeldingen en twee video/audiofragmenten. Het ‘Deluxe’ account is 3,50 euro per maand. Hierbij kun je 75 afbeeldingen uploaden, vijf video/audiofragmenten in vijf verschillende projecten. Daarnaast is er nog het derde account ‘Super Deluxe’ kost 8,50 euro waarbij je vijftien projecten hebt, 240 afbeeldingen kunt uploaden en vijftien video/ audiofragmenten. Elk lid kan zijn of haar profielgegevens invullen. De homepage laat bij default de meest recente projecten zien, maar het is ook mogelijk om te selecteren op meest gerespecteerd of op meest bekeken.”

 

Wat zijn de facts?

“Na twee weken online te zijn en summiere promotie te hebben gedaan, hebben we gemiddeld circa 100 unieke bezoekers per dag en hebben we 22 online portfolio’s. Onze promotiestrategie is nu nog voornamelijk via social media zoals Facebook en Twitter en via relaties bij ‘creatieve’ scholen. Aandacht via gerenommeerde blogs op marketing, design en communicatie gebied is uiteraard ook ideaal.”

Wie is er betrokken?

“Er zijn twee personen bij dit project betrokken. Allereerst Eva Nater die de initiatiefneemster is van Vybez.nl. Zij heeft het basis idee bedacht en verder ontwikkeld. Daarnaast ben ik, Jerry Gesser, erbij betrokken geraakt. Ik ben verantwoordelijk voor het design. Samen zijn we voor alles verantwoordelijk, waarbij we ons beiden momenteel druk bezig houden met promotie.”