Gespot

wappZapp: Je iPhone of iPad als interactieve afstandsbediening

0

Met de wappZapp app ontdek je eenvoudig leuke online TV, bepaal je zelf wat je kijkt en kun je zien wat je vrienden kijken. Daarnaast kun je de app koppelen aan je computer of internet-TV, zodat je jouw samengestelde TV-avond op groot scherm kunt bekijken. Colin Ellis, initiatiefnemer van de app, vertelt.

Wat is wappZapp?

“Met wappZapp ben je niet langer afhankelijk van de TV-gids. Maak je persoonlijke TV-avond met alle on-demand online TV-gemist, films, series, concerten, opkomende internetkanalen en nog veel meer!”

Waarom dit initiatief?

“Ik betrapte mezelf erop dat ik vaak een hele avond zat te zappen op zoek naar een leuk programma op TV, of dat ik wel eens een halve film aan het kijken was. Dit terwijl ik wist dat er zo veel geweldige online video gratis beschikbaar is! Alleen, hoe vind je tussen het enorme aanbod online TV eenvoudig de leuke dingen? Ik bedacht me dat het zoveel gemakkelijker zou moeten zijn om zelf leuke, inspirerende TV te ontdekken in plaats van afhankelijk te zijn van de saaie programmering. Bovendien zou het toch mogelijk moeten zijn om de beelden op afstand vanaf de bank naar de TV te streamen. Met deze app bieden we de oplossing, want met wappZapp kijk je wat jij wilt. Het leven is toch te kort voor iedere avond RTL Boulevard?”

Hoe werkt wappZapp?

“Onze gratis app schept orde in het overweldigende aanbod online programma’s en video’s. Zo ontdek je eenvoudig leuke online TV op je iPhone, iPad of internet. Ook kun je zien wat je vrienden kijken.

Op dit moment brengt de app het aanbod samen van onder meer YouTube, Vimeo, Uitzending Gemist, commerciële omroepen en de opkomende online TV-kanalen. De app maakt op een slimme wijze een selectie van video’s waarmee de gebruiker kan genieten van een gepersonaliseerd avondje TV.

Koppelen met Facebook is mogelijk, zodat je kunt zien waar je vrienden naar kijken en wat er zoal geliked wordt. Je kunt je bovendien abonneren op je favoriete programma’s waardoor je de laatste uitzending nooit hoeft te missen. Een bijzondere feature is het ‘zappen’, wat het mogelijk maakt de iPhone of iPad te koppelen aan de computer of internet-TV. Zo wordt je iPhone of iPad een interactieve afstandsbediening en kun je de beelden op het grote scherm bekijken. Dit alles draadloos en op afstand.”

 

Wat zijn de facts?

WappZapp is net uit voor de iPad. Hierop converteren op dit moment ongeveer 1 op de 4 downloads naar wekelijks terugkerende bezoekers. We zien dat mensen het vooral leuk vinden om geattendeerd te worden op goede programma’s en om nieuwe internetkanalen te ontdekken. We willen proberen om zo lang mogelijk gratis te blijven. Op deze manier hopen we voldoende gebruikers te krijgen om uiteindelijk gerichte advertenties te kunnen plaatsen en films en series te verkopen.”

 

Wie is er betrokken bij wappZapp?

“Ik ben wappZapp samen met één persoon gestart. Wienke heeft in zijn eentje de app gemaakt en ik, Colin Ellis, doe de product- en businessontwikkeling. We hebben inmiddels wel een flink netwerk aan adviseurs en investeerders waar we veel hulp en adviezen van krijgen. Volgende week presenteren we onze eerste resultaten aan investeerders in Londen om een internationale versie mogelijk te maken.”

Update juli 2014

“Het Nederlandse dashboard voor gratis beschikbare video on demand is inmiddels gestart met de uitbreiding van het aanbod met betaalde kwaliteitsfilms en documentaires onder de naam WappZapp Plus. De app is al door 500.000 mensen gedownload. WappZapp Plus is de eerste 14 dagen gratis, daarna kost het €7,99 per maand. Dat is goedkoper dan concurrenten Videoland en Netflix.”