Gespot

WE Fashion: De nieuwste collectie op je telefoon

0

WE Fashion heeft een mobiele site met veel mogelijkheden. Hier check je onder andere de nieuwste collecties, doe je inspiratie op en kun je kleding mixen en matchen. In gesprek met Ron Vrijmoet, managing partner van Mobile Generation, ontwikkelaar van deze nieuwe app.

Wat is het?

“WE Fashion heeft een mobiele site laten ontwikkelen. Klanten kunnen er de nieuwste collecties bekijken, inspiratie opdoen, kleding mixen en matchen, en de dichtstbijzijnde WE Fashion winkels vinden.”

Waarom dit initiatief?

“WE Fashion wilde haar marketing- en communicatieactiviteiten uitbreiden naar het mobiele kanaal. De reden hiervoor is dat Nederland inmiddels 4 miljoen actieve mobiele internetgebruikers kent. Ook in andere landen waar WE Fashion actief is, ziet men dat het mobiel internetgebruik een stormachtige groei doormaakt.”

Hoe werkt het?

“De site is stijlvol, leuk en gebruiksvriendelijk. Wat deze mobiele site uniek maakt, is dat de site vele kenmerken heeft van een mobiele applicatie. Dit komt door de interactieve functies en het gebruik van nieuwe technologieën zoals HTML 5, die tot nog toe alleen in mobiele applicaties voorkwamen. De functies van de WE Fashion mobiele site zijn onder andere een meerkeuze talen menu (Nederlands, Engels, Frans en Duits) en een lookbook waar de laatste trends en collectie van WE Fashion te zien zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=IXiYeVTb9JI

Daarnaast vind je op de mobiele site een Style Matcher, een Store locator voor navigatie naar de dichtstbijzijnde winkels, een optie om je aan te melden voor de nieuwsbrief. Daarbij beschikt de site over de toestelherkenning van Mobile Generation, die bestaat uit een database van 6.000 toestellen waardoor de site zich automatisch aanpast aan op de grote van het mobiele scherm.”

Wat zijn de facts?

“De mobiele site is nog maar twee weken live en zonder veel promotie heeft de mobiele site al 10.000 unieke bezoekers.”

Wie is betrokken?

“Dit project is tot stand gekomen door Mobile Generation in samenwerking met het reclamebureau van We Fashion, TBWABEC. TBWABEC kwam met het idee voor een mobiele site en heeft Mobile Generation gevraagd dit uit te werken. Mobile Generation heeft dit project van interactie-design tot aan de technische implementatie gerealiseerd. Wij zijn vereerd dat we samen met TBWABEC deze unieke mobiele site hebben kunnen realiseren. De site combineert het brede bereik van mobiel internet met de unieke features van een mobiele applicatie. Daarmee bieden we een mobiele oplossing die helemaal past bij de ‘create your own style’ campagne van WE Fashion.”