Gespot

WeatherPro: Het actuele weer op je telefoon

0

Nooit meer verrast worden door de regen? Op Schiphol wegdromen bij het stralende vakantiezonnetje dat wacht? Of juist op de radar bekijken wanneer er verse sneeuw in de Alpen gaat vallen? Met WeatherPro beschik je overal en altijd over de meest actuele weergegevens. In gesprek met Elise van Doorn, Manager Consumeer Business.

Wat is het?

“WeatherPro is de weer app voor iPhone en iPad en is nu ook beschikbaar voor Android en voor de Windows Phone 7. Binnenkort is de app ook beschikbaar op de BlackBerry.”

Waarom dit initiatief?

“Met ca. 2 miljoen unieke bezoekers op Weer.nl in de zomermaanden, is het duidelijk dat het weer leeft bij een groot publiek. Niets zo handig als altijd de weersverwachting en de radar -en satellietbeelden binnen handbereik hebben.

Meteo Consult maakt kwalitatief hoogwaardige weersinformatie toegankelijk via WeatherPro. Met een Premium account  ontvangt de gebruiker zelfs weergegevens die normaal alleen voor de professionele markt beschikbaar zijn; uurlijkse data, 14-daagse verwachting, verwachte neerslagbeelden en de neerslagtype radar. Op deze radar zie je niet alleen of er neerslag valt, maar ook of het regen, (natte) sneeuw of ijzel is.”

 

Hoe werkt het?

“WeatherPro is uitermate gebruiksvriendelijk, zo kun je de app zo instellen dat je altijd als eerste het actuele weer van je favoriete locatie te zien krijgt. Voor ruim 2 miljoen plekken op de wereld hebben we verwachtingen tot 14 dagen vooruit. We meten hier de  temperatuur, zon en regen.”

Accepteer cookies

Wat zijn de facts?

“In 2008 is de Nederlandstalige versie door Meteo Consult op de markt gebracht en sinds die tijd staat WeatherPro onafgebroken in de top van meest gedownloade apps. Het succes hebben we vooral te danken aan de goede kwaliteit van onze weersverwachtingen en de aantrekkelijke uitstraling en gebruiksvriendelijkheid van WeatherPro zelf.”

Wie is betrokken?

“Je moet doen waar je goed in bent. Met deze gedachte in het achterhoofd hebben wij ervoor gekozen om de ontwikkeling en support van de applicatie uit te laten voeren door onze grafische tak, MeteoGraphics in Berlijn. De weersverwachtingen die WeatherPro presenteert worden opgesteld door het ervaren team van meteorologen dat binnen MeteoGroup werkzaam is. Met meer dan honderd meteorologen en kantoren in tien landen kan MeteoGroup steeds de beste verwachting opstellen. De marketing en sales voor de Nederlandse markt wordt gedaan vanuit Meteo Consult in Wageningen.”