Gespot

WebReader: Al je RSS feeds op een rij

0

Snel en makkelijk alle RSS feeds in een overzicht lezen. Dat kan met de gratis WebReader. Hiermee beheer je niet alleen alle nieuwsfeeds, maar kun je ook eenvoudig zoeken en berichten delen via de sociale netwerken. In gesprek met Sylvia van WebReader.

Wat is het?

“WebReader is een in AIR ontwikkelde cross-platform RSS-reader. De WebReader is een erkende Google Reader desktop client. Met deze reader kun je je abonneren op je favoriete sites en blogs en deze in een overzicht lezen. Het is een mooi alternatief voor de Google Reader, zowel letterlijk als figuurlijk, zoals er op MakeUseOf, KillerStartUp, Geekissimo en Addictivetips.com werd gezegd.”

Waarom dit initiatief?

“Het initiatief op zich is zeker niet uniek, maar het design en de gebruiksvriendelijkheid wel. Zo kun je onze WebReader naar eigen voorkeur invullen. Hierdoor krijgt iedere gebruiker een persoonlijke en unieke ervaring. De WebReader is ontwikkeld in AIR en een cross-platform, er ontstaan dus geen problemen wat betreft compatibiliteit. ”

Hoe werkt het?

“Stap 1: abonneer je op verschillende websites, blogs, RSS of Atom-feeds naar keuze. Vervolgens manage je alle feeds makkelijk in de WebReader. In dit overzicht kun je overigens ook op trefwoorden en bronnen zoeken, artikelen naast elkaar lezen, het lettertype veranderen en eenvoudig nieuwsberichten delen via e-mail, Facebook of Twitter. ”

 

Wat zijn de facts?

“Wij streven ernaar om de meest populaire RSS reader te worden. Inmiddels hebben we meer dan 3000 downloads sinds onze lancering deze maand. Met trots kunnen we zeggen dat de overgrote meerderheid van onze gebruikers ons ook feedback stuurt: een aanmoediging om de WebReader blijven te ontwikkelen.”

Wie is betrokken?

“Het team van WebReader bestaat uit een kleine toegewijde groep: Jo, de AIR-ontwikkelaar, Alex, de ontwerper en Adrian, de SEO en SEM Consultant en ik (Sylvia) doe de PR.”