Gespot

Werkendichtbij.nl: Voor een baan in jouw buurt

0


Werkendichtbij.nl
is de eerste Nederlandse vacaturesite die een baan zoeken in de buurt als uitgangspunt heeft. In gesprek met Michiel Bergman, Sales director.

Wat is het?

“De Persgroep heeft deze week haar nieuwe vacaturesite werkendichtbij.nl gelanceerd, de eerste Nederlandse vacaturesite die als uitgangspunt een baan in de buurt zoeken heeft. Alle vacatures op werkendichtbij.nl worden doorgeplaatst naar de speciale vacaturebox op AD.nl en Parool.nl. Ook zijn alle vacatures uit AD en Het Parool op werkendichtbij.nl terug te vinden. Om werkzoekenden een zo divers mogelijk kwalitatief vacatureaanbod in de buurt te bieden.”

Waarom dit initiatief?

“Nederlanders werken graag dichtbij huis, blijkt uit diverse onderzoeken. Mensen vinden het belangrijk om naast hun werk voldoende tijd over te houden voor familie, vrienden en vrije tijd. Het Nationaal Onderzoek Arbeidsmarkt 2010 toont aan dat 72% van werkend Nederland liever niet langer dan drie kwartier reist naar het werk. Daarnaast wil ruim tweederde niet verhuizen voor een nieuwe baan. Om op deze wensen in te spelen, is de Persgroep werkendichtbij.nl gestart. De navigatie is volledig toegespitst op het snel en gemakkelijk vinden van een baan dichtbij huis. De Persgroep heeft dit concept enige jaren geleden al succesvol op de Belgische markt geïntroduceerd.”

Hoe werkt het?

“Het eerste wat werkzoekenden gevraagd wordt, is om hun woonplaats in te vullen en de straal waarin zij willen zoeken naar een nieuwe baan. Bezoekers zien op de homepage in een landkaart in één oogopslag hoeveel vacatures er in hun omgeving beschikbaar zijn, waarna zij verder kunnen filteren op sector, vakgebied en bedrijf. Bezoekers kunnen zich ook inschrijven voor de e-mail alert, waardoor ze automatisch op de hoogte worden gebracht als er nieuwe vacatures zijn die aan hun zoekcriteria voldoen”

 

Wat zijn de facts?

“72% van werkend Nederland wil niet langer dan drie kwartier reizen naar het werk 66% van werkend Nederland wil niet verhuizen voor een nieuwe baan.”

Wie is betrokken?

Werkendichtbij.nl is geheel inhouse door de Persgroep ontwikkeld.”