Gespot

Werkspot: Zet je klus op internet

0

Een badkamer die betegeld moet worden of een kamer gestuukt? Een gesprek met Rob van Nuenen over Werkspot.

Wat doet de site?

“Werkspot  is een platform dat vraag en aanbod op het gebied van klussen in en om het huis bij elkaar brengt. Het platform stelt particuliere opdrachtgevers in staat om vanuit hun luie stoel hun klus te plaatsen. Tegelijkertijd kunnen klusbedrijven en vakmannen Werkspot gebruik maken van het grote aantal opdrachten dat geplaatst wordt.”

Waarom deze site?

W”erkspot streeft er naar, een transparant en laagdrempelig platform te zijn waarop vraag en aanbod op het gebied van klussen in en om het huis eenvoudig op elkaar kunnen worden afgestemd. Het blijkt dat er een grote behoefte is aan transparantie en een toegankelijk platform binnen kluswereld, die van oorsprong traditioneel ingesteld is.”

Hoe werkt de site?

“Het principe van Werkspot is eenvoudig: je plaatst je klus op de website, hoe groot of klein de klus ook is. Ingeschreven klusbedrijven en vakmannen brengen hier vervolgens een bieding op uit. Indien ze het nodig achten, kunnen de klusbedrijven en vakmannen via een formulier om uitgebreidere informatie vragen om een zo goed mogelijk bieding te kunnen doen. Je  ontvangt op deze manier meerdere prijsvoorstellen waaruit je het beste voorstel kunt kiezen. Verder geef je een referentie en een rapportcijfer zodra een klus is afgerond. Op deze manier krijgen medegebruikers een beeld van de kwaliteit van de vakman of klusbedrijf.”

 

Wat zijn de facts?

“Momenteel zit Werkspot op 650.000 bezoekers per maand, met zo’n 6500 vakmannen en klusbedrijven die zijn aangesloten bij de site. In 2008 zijn er 30.00 opdrachten geplaatst. In 2009 is de verwachting dat er ongeveer 90.000 opdrachten geplaatst worden.

Het plaatsen van opdrachten is geheel gratis. Vakmannen betalen een maandelijkse bijdrage om te kunnen reageren op geplaatste opdrachten. Niet alleen het aantal opdracht groeit hard, maar ook het Werkspot-team. Een jaar geleden werkten er 5 mensen bij Werkspot. Dat aantal is inmiddels gegroeid naar 25 werknemers die zich dagelijks bezig houden met alle activiteiten binnen Werkspot.”

Wie maakt de site?

“Sjoerd Eikenaar en Joost Gielen van het Tilburgse Multimediabureau Freshheads hebben Werkspot in 2005 bedacht en ontwikkeld. Na de beginfase is Werkspot op eigen kracht verder gegaan (ook in Tilburg) en uitgegroeid tot marktleider op het gebied van het plaatsen van online klusaanbestedingen. In 2009 heeft De Telefoongids BV een belang van 50% in Werkspot genomen.”