Gespot

Werktijden.nl: Digitale personeelsplanning inzien & online verlof aanvragen

0

Werktijden.nl is een online personeelsplanning. Stapels roosters op papier en mappen vol met verlofaanvragen worden vervangen door een beeldscherm en toetsenbord. Rick Kort, Business Analist bij Werktijden.nl, vertelt.

Wat is het?

"Het systeem van Werktijden.nl ondersteunt ondernemers in het opstellen van roosters en geeft inzicht in het aantal gewerkte en vakantie-uren van de medewerkers. Deze kunnen op hun beurt onderling diensten ruilen, verlofaanvragen indienen en hun beschikbaarheid opgeven. Doordat het systeem web-based is, is het via een beveiligde SSL-verbinding overal toegankelijk."

Waarom dit initiatief?

"Digitalisering gaat sneller dan ooit. Bedrijven hebben vaak de tijd en de kennis niet in huis om zich hierin te verdiepen, terwijl het juist veel tijd en vooral kosten bespaart. Veel medewerkers bellen nog naar het werk om hun rooster te vragen of om vrije dagen te overleggen. Erg arbeidsintensief en inefficiënt. Door het digitaliseren van roosters en verlofaanvragen heeft de ondernemer eindelijk weer tijd voor echt ondernemerschap!"

Hoe werkt het?

"Werktijden.nl werkt simpel. Elke medewerker krijgt een eigen login waarmee hij toegang krijgt tot een aantal functionaliteiten. Zo kan de medewerker aangeven welke dagen hij/zij beschikbaar is, verlofdagen aanvragen, onderling diensten ruilen (eventueel met goedkeuring van een manager) en online de personeelsplanning bekijken. Alle planningen zijn overzichtelijk terug te vinden en aanpassingen zijn zo gedaan. Bij wijzigingen in het rooster kun je de medewerker op het laatste moment nog op de hoogte brengen van zijn of haar dienst door middel van een gratis SMS."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Een online personeelsplanning kost € 1,99 per medewerker per maand. We hebben inmiddels een aantal grote klanten, waaronder Bruna en Intertoys."

Wie is er bij betrokken?

"Werktijden.nl is onderdeel van het voormalige webdevelopment -edrijf Redmedia."

Bron:   Werktijden.nl