Gespot

Wiebetaaltwat.nl: Verreken je gezamenlijke uitgaven

0


Wiebetaaltwat.nl
is een site waarmee je gemakkelijk je gezamenlijke uitgaven kunt verrekenen. We spraken met Jacco Lammers over de volledig vernieuwde site.

Wat kun je ermee?

“Wiebetaaltwat.nl is een website waarop je eenvoudig en inzichtelijk gezamenlijke uitgaven met elkaar kunt verrekenen. Eet, sport of woon je gezamenlijk, dan heb je wel eens gezamenlijke uitgaven. Het is vaak lastig die onderling te verrekenen.

 

Op Wiebetaaltwat.nl kunnen huis-, teamgenoten of (studie)vrienden al hun gezamenlijke uitgaven invoeren en in één oogopslag zien hoeveel ze onderling aan elkaar moeten betalen.”

Waarom deze stap?

“Wiebetaaltwat.nl is gestart als huislijst voor een studentenhuis en is sinds haar lancering in 2005 nogal sterk gegroeid. Het is dé website voor gezamenlijke uitgaven geworden met inmiddels duizenden lijsten en bezoekers per dag. De oude website zuchtte onder dit succes. Met de samenwerking met Sunday Afternoon en de ING konden we de techniek en het uiterlijk helemaal opfrissen en nieuwe, handige functionaliteiten aanbieden.”

Hoe werkt het?

“Stel je hebt vanavond de boodschappen betaald op een vakantie met vrienden. Je bewaart het bonnetje en thuis gekomen ga je naar Wiebetaaltwat.nl. Je maakt gratis een lijst aan en nodigt je vrienden uit via hun e-mailadres.
Vervolgens vul je het bedrag op jouw bonnetje in en geef je aan wie er mee moet betalen aan de boodschappen. Een andere vriend, die bijvoorbeeld de tol heeft betaald, doet hetzelfde. Dit wordt automatisch verrekend en uiteindelijk kun je zien wie wat moet betalen. Vandaar ook de naam: Wiebetaaltwat.nl.”

 

Wat zijn de facts?

“Wiebetaaltwat.nl bestaat sinds 2005. De website verwerkt elke week meer dan 20.000 transacties van zo’n 35.000 bezoekers. We hebben veel positieve reacties en nieuwe suggesties ontvangen als reactie op de vernieuwing van de website. De website is en blijft gratis en leeft momenteel van sponsors.”

Wie is er betrokken?

“Bart Dubelaar heeft Wiebetaaltwat.nl bedacht en gemaakt voor zijn studentenhuis tijdens zijn studie in Delft. Na zijn studie is hij gaan werken bij Sunday Afternoon, een bedrijf dat (web)diensten ontwerpt en realiseert. Bij Sunday Afternoon gaat Bart nu verder met Wiebetaaltwat.nl. De samenwerking met ING zorgt ervoor dat de website is opgefrist en er handige, nieuwe functionaliteiten zijn toegevoegd zoals de Saldo Update en Saldo Alert. Momenteel wordt er gewerkt aan verbeteringen van Wiebetaaltwat.nl en een verdere uitbreiding van functionaliteiten.”