Gespot

Winkelspotter: Virtueel door winkelstraten lopen

0

Voordat gaat shoppen kun je online winkels bekijken. Een gesprek met Kim Hiddink van De Telefoongids & Gouden Gids over Winkelspotter.

Wat doet de applicatie?

“Via Winkelspotter kun je virtueel door de winkelstraten wandelen. Of je bekijkt een winkel van binnen met gebruik van de navigatie of klikt op de bedrijven, die aan de linkerzijde staan vermeld. In de straten en in de winkels kan je 360 graden rondkijken. Je kan nu al door de grote winkelstraten in Amsterdam en Arnhem lopen. Eind augustus zullen ook Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Maastricht, Haarlem en Baarn in beeld zijn gebracht.

Weekendje weg en even checken waar de leukste winkels zijn? Online zijn ze altijd open, dus je kunt op elk moment rondkijken. Later dit jaar kunnen shoppers via de site van de Telefoongids & Gouden Gids ook producten vinden en vergelijken, en checken welke winkel het op voorraad heeft. Nooit meer voor niets naar de stad!”

Waarom deze applicatie?

“De Telefoongids & Gouden Gids is altijd bezig om zich ontwikkelen, altijd in gedachte houdende dat we het beste vindresultaat voor de gebruiker en het hoogste rendement voor de adverteerder bieden. Met WinkelSpotter bouwen we de brug tussen de online en fysieke wereld.

Uit onderzoek blijkt dat de meeste shoppers die zich online oriënteren het liefst uiteindelijk toch naar de winkel gaan om het product te passen, te voelen en te kopen. Met WinkelSpotter kun je die stap nog makkelijker maken.”

Hoe werkt de applicatie?

“Met Winkelspotter kun je met behulp van de navigatie (pijltjes) virtueel door de straten wandelen. Aan de onderzijde van het beeld zie je, op een kaart en/of satelliet beeld, precies waar je je in de buurt bevindt. Je ziet als het ware het groter geheel. Daarnaast kun je in- en uitzoomen wanneer gewenst. De winkels kun je binnenwandelen met behulp van de navigatie (pijltjes) maar ook door op, in de linkerzijde vermelden bedrijven te klikken.”

Wat zijn de facts?

“Bij het live gaan van WinkelSpotter hadden we direct al 156.793 pageviews (mede door de media aandacht). Mensen reageerden erg enthousiast en positief. Bezoekers gaven aan het vooral erg handig te vinden bij het bezoeken van een nieuwe stad. Door WinkelSpotter kun je je alvast goed oriënteren en zie je precies waar je favoriete winkels zich bevinden.”

Wie maakt de applicatie?

“Online Marketingafdeling van De Telefoongids BV is verantwoordelijk voor Winkelspotter. De applicatie is gebouwd door JJ-Net uit Finland.”