Gespot

WoningMatcher.nl: Brengt woningvraag en -aanbod bij elkaar

0

Kopen en verkopen tegelijk. Een gesprek met Niels Bovendeur van WoningMatcher.nl

Wat doet de site?

“WoningMatcher.nl, brengt de woningmarkt weer in beweging. De website WoningMatcher.nl is speciaal ontwikkeld voor makelaars. De site brengt de vraag en het aanbod in de woningmarkt bij elkaar. De match die zo ontstaat kan een aanleiding zijn tot een bezichtiging, advies of zelfs aankoop.

Het aanbieden van een te koop staande woning op WoningMatcher.nl is een nieuwe dienst die makelaars hun klanten kunnen aanbieden als onderdeel van hun verkoopinspanningen. WoningMatcher.nl werkt motiverend op consument én makelaar en het zorgt voor beter en meer contact met de klant, ook brengt WoningMatcher.nl de woningmarkt weer in beweging!”

Waarom deze site?

“Steeds vaker willen mensen hun eigen woning verkocht hebben alvorens een nieuwe woning wordt gekocht. Dit zorgt voor een langere verkooptermijn, vertraging van de doorstroming in de woningmarkt en waardedalingen in ieder marktsegment. Aangezien verkopers ook kopers zijn en visa versa, blijven transacties uit. Dit betekent dat een verkoper in potentie zijn woning kan verkopen als hij weet wie zijn koper is. Hierin ligt de oplossing van de doorstroming en het activeren van de woningmarkt.

WoningMatcher brengt verkopers en kopers bij elkaar door de vraag naar woningen te koppelen aan het beschikbare aanbod. Dit is uniek. Er zijn tientallen sites waar het aanbod van woningen te bekijken is, of waar de eigen woning kunt ruilen met die van een ander, maar een overzicht van de vraag naar deze woningen is er niet.”

 

Hoe werkt de site?

“Makelaars kunnen zich kosteloos inschrijven op de site en hun koopwoningaanbod vergelijken met de woonwensen van anderen. Zodra er sprake is van een woningmatch, ontvangen zowel verkopend als aankopend makelaar een bericht. Zonder enige tussenkomst van WoningMatcher.nl kunnen zij vervolgens direct zaken doen. Een positief signaal bij een stagnerende woningmarkt.”

 

Wat zijn de facts?

“De website is sinds kort live en bevindt zich momenteel in een groeiende fase waarbij makelaars kosteloos hun eigen woningaanbod kunnen plaatsen. Na deze fase vragen we een bijdrage aan de makelaar per toegevoegd adres, op die manier is het een mooie uitbreiding op het dienstenpakket van een makelaar.

De eerste makelaars in de omgeving Schiedam hebben zich inmiddels ingeschreven. De reacties van deze makelaars zijn erg postief! We proberen met 1 op 1 gesprekken en andere acties makelaars kennis te laten maken met WoningMatcher.nl.”

Wie maakt de site?

“WoningMatcher.nl is opgericht door Arjan Schreudering en ik (Niels Bovendeur). Arjan, een makelaar in Schiedam en ik, internetondernemer uit Delft zagen de mogelijkheden toen ze met de combinatie van vakinhoudelijke en technische kennis samen het idee van WoningMatcher ontwikkelden.”