Gespot

WP Pinner: Pinterest plugin voor WordPress

0

De WordPress plugin WP Pinner helpt gebruikers om hun Pinterestaccount op een eenvoudige manier te beheren. Wilco de Kreij, initiatiefnemer van WP Pinner, vertelt.

Wat is WP Pinner?

WP Pinner is een WordPress plugin om het beheer van je Pinterestaccount een stuk eenvoudiger te maken. Waar de meeste Pinterest plugins zich richten op de front-end van de website, om Pinterest-functionaliteiten aan de bezoeker te tonen, richt WP Pinner zich op de back-end. Met deze plugin kunnen WordPress posts bijvoorbeeld automatisch op Pinterest geplaatst worden, kunnen pins ingepland en dus verspreid over de dag worden. Tenslotte geeft de plugin inzicht in alle relevante statistieken zoals click-throughs, re-pins, likes et cetera.”

Waarom dit initiatief?

“Als online marketeer probeer ik alle online trends te volgen en indien mogelijk te testen. Op het moment dat ik me in Pinterest aan het verdiepen was bleek al snel dat er nog maar weinig goede tools beschikbaar waren, met name self-hosted tools zoals WordPress plugins. Zodoende is het idee van WP Pinner ontstaan.”

Hoe werkt WP Pinner?

“Je installeert de plugin in je self-hosted WordPress omgeving, waarna je jouw Pinterest gebruikersnaam en wachtwoord invoert. De rest volgt eigenlijk vanzelf, maar in de onderstaande video wordt er iets uitgebreider op de functies in gegaan. De plugin is echter nog in bètafase waardoor nog niet alle features functioneel zijn.”

 

Wat zijn de facts?

“Het is al enige tijd mogelijk om toegang te vragen tot de bèta, maar de eerste bètaversies zijn vorige week, op 9 mei, verzonden naar een selecte groep testers. Sindsdien heeft het nieuws over deze plugin zich als een lopend vuurtje verspreid en zijn er een kleine 2000 aanvragen voor de bètaversie binnen gekomen, zonder dat hier eigen kanalen voor zijn ingezet! Wanneer de uiteindelijke versie klaar zal zijn, is op dit moment nog niet bekend.”

Wie is er betrokken bij WP Pinner?

WP Pinner is een initiatief van mij, Wilco de Kreij. Ik ben eigenaar van ondermeer Emarky en de WordPress plugin WP4FB.”