Gespot

WP4FB 2.0: Snel en eenvoudig je eigen Facebook tabs

0

Na de lancering van WP4FB vorig jaar komen de makers van deze WordPress plugin nu met een nieuwe, verbeterde versie. Met behulp van deze plugin kun je zelf het bereik van je Facebook fanpagina vergroten, zonder dat je daarvoor hoeft te adverteren. Wilco de Kreij, oprichter van WP4FB 2.0, vertelt.

Wat is WP4FB 2.0?

WP4FB 2.0 is een WordPress plugin om Facebook tabs of apps te maken die fanpagina-eigenaren helpt een groter bereik op Facebook te realiseren – zonder daarvoor te hoeven adverteren. De plugin maakt gebruik van diverse technieken en functies om ervoor te zorgen dat fans de fanpagina met hun vrienden zullen delen. Bovendien helpt deze plugin om meer uit je huidige fans te halen. Zo kun je bijvoorbeeld een e-mailbestand opbouwen, je eigen ontwerp maken via drag & drop of virale sweepstakes en wedstrijden opzetten. De nieuwe FriendGate-functie zorgt er daarnaast voor dat vrienden van jouw fans je pagina sneller zullen liken.”

Waarom dit initiatief?

“Toen WP4FB vorig jaar gelanceerd werd, was dat min of meer bedoeld om zogenaamde ‘welkomstpagina’s’ te maken. Vanuit de gebruikers bleek er echter een vraag te zijn om meer te kunnen doen met hun Facebookpagina’s, zoals bijvoorbeeld Facebookloterijen en -wedstrijden opzetten of virale kortingsbonnen te delen. We zijn toen aan het werk gegaan en hebben een compleet nieuwe WordPress plugin ontwikkeld die qua functies op dit moment met kop en schouders boven vergelijkbare plugins uit steekt.”

Hoe werkt WP4FB 2.0?

“WP4FB 2.0 dient te worden geïnstalleerd in WordPress, waarna je de WP4FB-installatie aansluit op een Facebookapplicatie om alles werkend te krijgen. Het uiterlijk van de pagina’s of applicatie kan eenvoudig aangepast worden via drag & drop. Verder werkt het min of meer hetzelfde als bloggen en kunnen alle functies (die de applicaties viraal laten gaan) eenvoudig aan- of uitgevinkt worden. In het ledengedeelte zijn bovendien videoinstructies te vinden.”

 

Wat zijn de facts?

“In eerste instantie waren er een gratis (Lite) en twee betaalde (Pro & Agency) versies van WP4FB. WP4FB Lite is inmiddels zo’n 15.000 keer gedownload, Pro & Agency pakweg 10 keer minder. Deze hebben vorige week plaats gemaakt voor de vernieuwde WP4FB 2.0, die eveneens goed op weg is. Qua effectiviteit van de plugin komen van diverse gebruikers nu al zeer succesvolle cases binnen: een aantal mensen hebben in een paar dagen tijd al enkele tienduizenden mensen weten te bereiken!”

 

Wie is er betrokken bij WP4FB 2.0?

WP4FB 2.0 is opgericht door mijzelf, Wilco de Kreij van Emarky.nl. Voor de technische ontwikkeling van de plugin heb ik personeel in dienst. Als online marketing expert heb ik door de jaren heen diverse online concepten en bedrijven gelanceerd en WP4FB is daar één van.”

Bron:   WP4FB 2.0: Snel en eenvoudig je eigen Facebook tabs