Gespot

WP4FB.com: Facebook fanpages template

0

Met WordPress template WP4FB.com kun je eenvoudig Facebook Fanpages opzetten en onderhouden. Het is volledig compatible met Facebook en kan zo als Facebook tabblad gebruikt worden. In gesprek met initiatiefnemer Wilco de Kreij.

Wat is het?

“WP4FB.com is een WordPress template om op eenvoudige wijze Facebook Fanpages op te zetten en te onderhouden. Ook biedt het de optie om content voor non-fans af te schermen om zodoende meer ‘likes’ te genereren (het zogenaamde Fan Gate).”

Waarom dit initiatief?

“Vanaf 11 maart 2011 heeft Facebook de ondersteuning van FBML opgeheven waardoor je sindsdien op iFrame applicaties bent aangewezen om custom fanpages aan te maken. Aangezien dit – met name voor mensen met beperkte technische kennis – aanzienlijk ingewikkelder is dan de voorgaande methode ben ik op zoek gegaan naar een gebruiksvriendelijk alternatief.”

Hoe werkt het?

“WP4FB is (momenteel) een template en kan dus niet naast een ander template draaien: het heeft zijn eigen WordPress installatie nodig. Na installatie kun je content toevoegen zoals je gewend bent binnen WordPress. Alle configuraties (zoals Fan Gate) kunnen eveneens vanuit de admin beheerd worden. In de toekomst zal WP4FB worden omgebouwd tot een plugin die op bestaande WP-installaties kan draaien.”

 

Wat zijn de facts?

“Nadat er bij de lancering verschillende tweets zijn verstuurd werd WP4FB snel opgepikt. Inmiddels, één week verder, is er meer dan 350 keer over getweet, zijn er meer dan 750 ‘likes’ en hebben de 5.000+ bezoekers geleid tot ruim 700 downloads. Dit alles puur op de kracht van Word of Mouth.”

Wie is betrokken?

WP4FB.com is – vanuit Sydney – opgezet door mij, Wilco de Kreij. en is onderdeel van Emarky.”