Gespot

YourThesis: Stel medische proefschriften beschikbaar via print, smartphone & tablet

0

YourThesis is een online platform waarmee je medische proefschriften beschikbaar kunt stellen via print, mobile en tablet. Rob Koenraads, directeur van Medix Publishers, vertelt.

Wat is het?

"YourThesis is een app voor medische promovendi. Met deze app kunnen zij hun proefschrift in digitale vorm verspreiden, zonder dat ze met hoge drukkosten te maken krijgen. Bovendien is het digitaal verspreiden milieubewuster. Daarnaast is het mogelijk om in het digitale proefschrift interactieve elementen toe te voegen zoals grafieken, tabellen, video’s, et cetera.

De app is vormgegeven als een digitale bibliotheek met boekenkasten gesorteerd op specialisme. Een proefschrift over orthopedie zal bijvoorbeeld geplaatst worden in de kast voor orthopedie. Op die manier ontstaat er een kennisbank van Nederlandse proefschriften die gelezen en gedeeld kunnen worden. En er kan zelfs gezocht worden in de proefschriften. Wanneer een proefschrift eenmaal in de YourThesis-app staat, kunnen promovendi hun proefschrift aankondigen via Twitter, Facebook, LinkedIn en e-mail. Geïnteresseerden kunnen de app gratis downloaden en vervolgens het betreffende proefschrift lezen."

Waarom dit initiatief?

"Wie nu promoveert heeft bijna geen andere keuze dan zijn of haar proefschrift in een hoge kostbare papieren oplage uit te brengen. Zonde, omdat veel van deze uitgaven niet of nauwelijks worden gelezen. Simpelweg doordat de inhoud vaak niet echt dagelijkse kost is voor vrienden of familie. Dit moet anders, vinden wij. Met YourThesis kunnen promovendi er nu voor kiezen om hun proefschrift volledig digitaal uit te brengen of als mix tussen digitaal en print."

Hoe werkt het?

"Via de website YourThesis.nl kunnen geïnteresseerden een vrijblijvende offerte aanvragen voor één van de pakketten: alleen print, alleen digitaal of een combi van beide. Daarna neemt YourThesis binnen één werkdag contact op om de verdere wensen af te stemmen. De uiteindelijk app- en/of drukgeschikte PDF kunnen vervolgens worden aangeleverd of door ons worden opgemaakt. De laatste stap is de publicatie in de app en/of het drukken van de gewenste exemplaren. Zodra het proefschrift in de YourThesis app staat kan deze verspreid worden naar relaties. De gedrukte versies bezorgen we uiteraard ook."

Wat zijn de belangrijkste facts?

"Al binnen enkele dagen na lancering zijn de eerste aanvragen binnengekomen. Dat betekent dat op termijn de boekenkast gevuld gaat worden met proefschriften van enthousiaste promovendi die de meerwaarde zien van dit unieke one-stop-shopping concept. Het aantal downloads is in een maand gegroeid naar dik 700. YourThesis gaat op korte termijn direct bemiddelen met industrie-partners en waardoor we de promovendus kortingen aan kunnen bieden. Dit in ruil voor sponsoring voor je proefschrift, waardoor men geen ‘bedelbrieven’ meer hoeft te versturen."

Wie is er bij betrokken?

"Medix Publishers werkt samen met gerenommeerde partijen die hun sporen hebben verdiend in de proefschriftwereld. Ikzelf, Rob Koenraads, ben verantwoordelijk voor het concept van YourThesis. Ronald Smale, ook van Medix Publishers, heeft het projectmanagement op zich genomen. Hans Kuit heeft met zijn team bij TriggerFish het design en de techniek verzorgd van de app, Renate Siebes van Proefschrift.nu doet het proefschrift-ontwerp en Ben Riezouw van Ridderprint zorgt voor de druk van de proefschriften. De website is gebouwd en ontworpen door Chris Hemerik van Works4Sure."

Bron:   YourThesis  - Download