Gespot

Ziggo TV: De uitgebreide TV-gids voor op je iPad

0

Met de Ziggo TV app kun je het programmaoverzicht van meer dan 160 zenders bekijken. Het overzicht loopt tot maximaal een week vooruit en de volgorde is naar eigen voorkeur in te stellen. In gesprek met Gradus Vos woordvoerder bij Ziggo.

Wat is het?

“Ziggo TV biedt de gebruiker een programmaoverzicht van meer dan 160 zenders. Je kunt zoeken op zender, genre of trefwoord. Bij elk programma staat een omschrijving. Wil je anderen op een bepaald programma wijzen dan druk je eenvoudig op de knop ‘delen’ waarna je automatisch via e-mail, Twitter, Hyves of Facebook het bericht verstuurt. Om niets te missen geeft de applicatie dagelijks een aantal kijktips en kun je als gebruiker zelf een alarm instellen voor je favoriete programma’s.
 Standaard heeft de TV-gids het uiterlijk van een Elektronische Programma Gids (EPG) waarbij de programma’s op tijd gesorteerd worden. De gebruiker kan er echter ook voor kiezen per zender of op genre door de gids te bladeren.

Televisieprogramma’s en televisiepersoonlijkheden maken of ‘zijn’ zelf aan de lopende band nieuws. Of een programma goed of slecht bekeken wordt, een presentatrice stopt of een acteur een nieuwe rol in een soap krijgt, daar wordt druk over geschreven. Ziggo TV brengt al dat nieuws dagelijks op je iPad.

 

Ziggo heeft een On Demand catalogus van honderden actuele films die continu vernieuwd wordt. Met de Ziggo TV app kun je op je gemak binnen de catalogus zoeken op genre of op trefwoord. Er is van elke film een omschrijving en van veel films kun je via de knop ‘trailer’ alvast een voorproefje bekijken.”

Waarom dit initiatief?

“Het aanbieden van televisie – of beter gezegd video – is voor Ziggo een kernactiviteit. Het ligt dus voor hand dat wij alles er aan proberen te doen om van het bekijken van programma’s, films, etcetera een ‘beleving’ te maken. Om dat te realiseren moeten onze abonnees natuurlijk wel weten wat er beschikbaar is. Daarbij gaat onze TV app een belangrijke rol spelen. Met de Ziggo TV app willen wij het voor de kijker gemakkelijker maken om op de hoogte te blijven van het snel groeiende aanbod programma’s en films. Bovendien helpt de app voorkomen dat je een programma mist dat je eigenlijk had willen zien.”

Hoe werkt het?

“Via de video krijg je een idee van de mogelijkheden van de app.”

https://www.youtube.com/watch?v=rtxApjX41Zw

Wat zijn de facts?

“24 uur nadat de TV app in de App Store was geplaatst hadden al meer dan 4000 personen de applicatie gedownload en was hij al bijna 5000 keer gebruikt. Binnen 4 uur was het de ‘Beste Gratis iPad App’ op de Nederlandse App Store. Nu blijkt dat de Ziggo TV app erg goed aanslaat moet de volgende uitbreiding van de App op zijn minst hetzelfde enthousiasme losmaken.”

Wie is betrokken?

“Opdrachtgever van de app is Ziggo. Verantwoordelijk voor de ontwikkeling is Xaton. Daarnaast hebben de volgende bedrijven een bijdrage geleverd: UNITiD (interactieve ontwerp en testen), The Mobile Company (programmering) en Webavance (back office aanpassingen).”