Gespot

Zonneradar: Waar kun je genieten van de zon?

0

Welk terras is het zonnigst? Een gesprek met Remco Rouffaer over de Zonneradar app van Wieckse Witte.

Wat doet de applicatie?

“Met Zonneradar  je de zonnigste terrassen bij jou in de buurt en kom je erachter wat het zonnigste terras in Nederland is. Daarnaast geeft de app informatie over de terrassen zelf en de zonwaarde en laat ook de zonwaarde zien van de terrassen bij jou in de buurt.”

Waarom deze applicatie?

“Vanaf nu kun je met de iPhone online exact zien waar je in Nederland moet zijn om van de zon te kunnen genieten. Want Zonneradar brengt alle zonnige plekken van Nederland voor jou in kaart. Zonnerader wordt ondersteund door een uniek en groeiend netwerk van terrassen, door heel Nederland, die elk gekoppeld zijn aan een zonneradar (weerstation) die de zonneschijn meet. Maar Zonneradar laat niet alleen zien wáár de zon schijnt, ook worden zonkracht, temperatuur, windkracht/-richting en luchtvochtigheid gemeten en in kaart gebracht.”

Hoe werkt de applicatie?

“Je ziet een animatie van de zonsituatie van het afgelopen half uur en krijgt informatie over de terrassen zelf. Daarnaast kun je inzoomen op de kaart van Nederland. Om de 2 minuten wordt Zonneradar ververst en is beschikbaar via mobiele telefoon én internet.”

 

Wat zijn de facts?

“Zonneradar staat nu in de top 3 van de app store in de rubriek weer (meer dan een miljoen bezoeken op de website).”

Wie maakt de applicatie?

Zonneradar is ontwikkeld door Bluetoothreclame gevestigd in Amsterdam, waarvan ik eigenaar/ directeur ben. De app is  bedacht door 2010amsterdam (recentelijk overgegaan naar Stamenkovits Stibbe Stalenhoef Schreuder& Orchestra) voor de klant Wieckse Witte.”