De voordelen van digitale magazines

0

[[image:dzone200.jpg::left:1]]Uit onderzoek blijkt dat abonnees van digitale versies van printuitgaves bovengemiddeld geïnteresseerd zijn in de advertenties om tot koopbeslissingen te komen. Ook sturen velen de advertentie-informatie door naar hun collega’s. Meer dan driekwart van de abonnees ging na het zien van een advertentie door naar een leverancierssite.

Het mediabedrijf 101communications onderzocht ook waarom abonnees van digitale versies van bestaande tijdschriften de overstap maakten naar de digitale uitgave. eMarketer vat de belangrijkste redenen als volgt: de artikelen zijn digitaal  gemakkelijker te bewaren, digitale artikelen zijn handig in het gebruik en in digitale documenten kun je gemakkelijker zoeken. Ter vergelijking: de meeste abonnees op de normale printvariant geeft hieraan de voorkeur omdat zo’n blad gemakkelijker onderweg gelezen kan worden.

[[image:digtalmagazine1.jpg::center:0]]
Bijna driekwart van de abonnees op een digitaal magazine gaat naar de website van een leverancier nadat ze de advertentie hebben bekeken, 36 % stuurt de informatie over een leverancier naar een collega door.
[[image:digtalmagazine2.jpg::center:0]]
De kwaliteit van de digitale magazines is in de afgelopen jaren sterk toegenomen. Een mooi Nederlands voorbeeld vind ik Dzone magazine. “Dzone is het grootste vaktijdschrift in de Benelux voor de grafimedia branche en de internet industrie.

Het praktijkgericht maandblad volgt de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van creatie, design, print, multimedia en internet en biedt achtergrondartikelen, interviews, primeurs en het laatste nieuws. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan reclamecampagnes en portfolio’s van graphic designers. Dzone heeft een oplage van ruim 5000 met een maandelijks bereik van bijna 20.000 lezers.” Eind maart kwam de 100e editie uit. De digitale variant bevat een selectie uit de inhoud van de papieren uitgave.

[[image:dzone.jpg::center:0]]

Ook VNU is erg actief met het aanbieden van digitale magazines. Zij bieden ook echte digitale abonnementen aan, zelfstandig of in combinatie met de printuitgave. Emerce, Computable, PCM, CRN, ComputerIdee en Sprout zijn in een digitale vorm beschikbaar.

[[image:vnu.jpg::center:0]]

Van al deze bladen wordt een gratis proefnummer aangeboden. Ook is er een Emerce-demo beschikbaar.