Gespot

Event gespot: Digitaal werven

0

Inzicht in een optimaal digitaal wervingsproces.

Wat is er te doen?
Op dinsdag 11 maart 2008 vindt het Digitaal Werven event plaats. In één middag vertellen drie sprekers over de laatste, internationale, trends op de recruitmentmarkt zijn, hoe je een goed digitaal wervingsproces inricht en welke onderdelen je site minimaal zou moeten hebben en welke nog meer interessant gevonden worden door werkzoekenden. Digitaal werven heeft als thema: Wervingssites voor bedrijven.

Achtergrond voor dit thema: 90% van de potentiële sollicitanten bezoekt een corporate website en de bijbehorende wervingssite voordat ze solliciteren. Toch is de kwaliteit bijzonder laag. 50% Van de onderzochte bedrijven reageert niet op een sollicitatie, veel van de gewenste informatie is niet te vinden. Dit onderstreept maar weer eens dat veel bedrijven geen wervingsprobleem hebben, maar een organisatieprobleem.

Wie spreken er op Digitaal Werven?
Digitaal werven heeft een kort en krachtig programma:

Keith Robinson, een internationale bekendheid in de recruitment wereld. Onder andere de man die Totaljobs wereldwijd groot heeft gemaakt (en de Nederlandse tak heeft opgericht) spreekt over ‘the world of recruitment’. Wat gebeurt er allemaal, hoe gedragen sollicitanten zich? Hoe geef je ze een goede sollicitatie ervaring mee?

Marc Drees, zelfstandig adviseur op het gebied van nieuwe media in de business. Hoe richt je nu een goed digitaal sollicitatieproces in? Waarom lopen zoveel processen spaak en hoe voorkom je dat? Hoe geef je de sollicitant een gevoel dat hij serieus genomen wordt, niet alleen op de site, maar ook als hij eenmaal gesolliciteerd heeft?

Bas van de Haterd, zelfstandig adviseur op het gebied van nieuwe media en recruitment. Wat zoekt een kandidaat nu op je website? Welke informatie moet daar staan? Hoe kan je deze het beste weergeven en structureren?

Tot slot reikt de jury de prijs voor de ‘beste digitale sollicitatie-ervaring’ van 2007 uit.

Genomineerd daarvoor zijn:
– Achmea
– CMS Derks Star Busmann
– De Brauw Blackstone Westbroek
– Heineken
– LogicaCMG
– Ordina
– Reed Business
– Sogeti
– Sogyo

Voor wie is Digitaal Werven bestemd?
Iedereen die bezig is met online werving. Recruiters, werving en selectiebureaus, arbeidsmarktcommunicatie bureaus.

Wanneer vindt Digitaal Werven plaats?

Digitaal Werven vindt plaats op 11 maart, van 13:30 tot 18:00 in Media Plaza te Utrecht.

Hoe kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan op de site van MediaPlaza.

Tips voor de betere Digitale Recruitment Ervaringen zijn ook al te lezen op Recruitment Matters.