Gespot

Site gespot: Sociabel.nl

0

Een nieuwe sociaal netwerk site voor babyboomers.

Wat doet Sociabel.nl?
Sociabel is een nieuwe sociaal netwerk site speciaal gericht op de babyboomers. Zij kunnen hier op een leuke en eenvoudige manier met familie, vrienden, kennissen en bijvoorbeeld oud-klasgenoten contact onderhouden. Ze kunnen hun eigen vriendenkring aanmaken, zich voor clubs (bijvoorbeeld de EK-club) en evenementen (bijvoorbeeld het Folkwoodfestival) aanmelden, een weblog starten en ook advertenties plaatsen. Zelfs eenvoudig chatten via de webcam met in het buitenland wonende familie of vrienden is mogelijk.

Verder zijn de toepassingen nog niet te uitgebreid. We willen de doelgroep eerst rustig met het fenomeen kennis laten maken en goed naar hun wensen luisteren. Uniek is dat we geen leeftijdscategorie hanteren, maar door de inhoud, toepassingen en uitstraling zal vooral de groep babyboomers zich hier thuis voelen.”

Waarom Sociabel.nl?
“De eerste aanleiding was er ruim een jaar geleden toen ik mijn ouders na herhaalde pogingen van intensieve uitleg toch af zag haken bij Hyves. Toen ik dat besprak met Matthijs van der Velden, mijn compagnon in Manao, bleek hij dezelfde ervaringen te hebben. Zo kwamen we tot de conclusie dat deze speciale doelgroep een eigen sociale netwerkplek verdiende. Daarnaast bleek uit het onderzoek, dat we lieten uitvoeren door een team van 3 studenten van de Haagse Hogeschool, dat binnen de jongerennetwerksites een grote barrière is voor ouderen om content te plaatsen. Ze voelen zich er simpelweg niet thuis en zullen niet snel over de mooie tijd van de Beatles beginnen als iemands profiel is ‘gepimpt’ met Justin Timberlake foto’s en video’s.”

Hoe werkt Sociabel.nl?
“Uiteraard is Sociabel zeer eenvoudig in gebruik. Na de registratie en bevestiging per e-mail kom je gelijk in een scherm waarin je je profielgegevens kunt invullen. Alles wijst zich vanzelf – dat hebben we ook uitgebreid met een panel getest. Vervolgens sluit je het registratietraject af met het uitnodigen van vrienden en of familie. En dan is het ‘sociabelen’ geblazen. Je hoeft dan niet alleen te denken aan berichten plaatsen bij elkaar uit sociaal oogpunt, maar ook aan praktische zaken als het uitwisselen van familiefoto’s, het bekijken van filmpjes van verjaardagen, het gezamenlijk inschrijven voor een club etc.”

Wat zijn de facts van Sociabel.nl?
“We hebben eerst een mailing gedaan onder ons bestaande netwerk, voordat we de site op 12 juni 2008 hebben gelanceerd. Dit heeft tot nu toe al meer dan 1000 leden opgeleverd. Nu is het afwachten of deze mensen het leuk genoeg vinden om het door te vertellen, maar het aantal doorgestuurde uitnodigingen geeft ons een goed vertrouwen dat dit gaat lukken.”

Wie maakt Sociabel.nl?
Sociabel is een idee van Matthijs van der Velden en Richard Henderickx van Manao Interactive Concept Solutions. We hebben eerder ook al succesvolle concepten als Ruilen.nl, Nieuwsloket.nl en hondenblogsite Blaft.nl opgezet. En we zijn van plan in de toekomst nog vele andere concepten te lanceren.”

Frankwatching in gesprek met Richard Henderickx van Sociabel