Gespot

Webwinkelweblog: Het weblog voor webwinkeliers

0

Webwinkelweblog is een informatiebron met trends, gossip en actuele berichten gericht op webwinkeliers.

Wat doet de site?

Webwinkelweblog brengt nieuws, opinie, gossip en trends uit de e-commerce wereld. Het weblog is gericht op Nederlandse webwinkel eigenaren. Mensen kunnen er het laatste nieuws uit de eigen branche vinden. Voor hen bezoeken we alle nationale en internationale websites over e-commerce en plaatsen het belangrijkste nieuws op het weblog.”

Waarom deze site?

“De aanleiding voor Webwinkelweblog was er al geruime tijd. We verzamelden al tijden RSS feeds van relevante websites en volgen we het nieuws hier over. Ik schreef regelmatig nieuws op een ondernemersblog en heb eerder geschreven voor tijdschriften als Twinkle Magazine. Het was simpelweg een kwestie van tijd voor we een eigen weblog over dit onderwerp startten.”

Hoe werkt de site?

“De website is een weblog. Lezers van Frankwatching zullen er wel mee overweg kunnen. We bieden RSS feeds voor mensen die ons liever volgen via iGoogle of een RSS reader en linken onze blog berichten ook naar RSS ontvangers als Twitter. Bij elk bericht bieden we de lezer de mogelijkheid te reageren. Reacties en suggesties worden serieus genomen.”

Wat zijn de facts?

“Echte resultaten zijn er nog niet, maar we hebben geduld. Het opzetten van een weblog is in Nederland, waar social media, RSS en dat soort zaken toch minder populair zijn, een flinke kwestie van doorzettingsvermogen en geduld. Een eerste doelstelling zou misschien de Top 50 van de Marcom100 kunnen zijn. Momenteel staan we nog niet eens in de lijst.”

Wie maakt de site?

“De website is een onderdeel van Eurolutions en inkomsten kunnen op den duur komen uit advertenties. De mensen van Zietuwel.nl kunnen allemaal posten, maar waarschijnlijk zal 90% komen van mij, Dirkjan Vis, eigenaar van o.a. Ondernemeneninternet en Webwinkelopzetten. Samen met het Webwinkelforum hoop ik wat meer interactiviteit te genereren in 2009.”

Denise Lappain van Frankwatching in gesprek met Dirkjan Vis over Webwinkelweblog.