Gespot

M4N app: Alle accountinfo voor affiliates

0

Hoe staat het met je affiliate inkomsten? Een gesprek met M4N over de M4N iPhone app.

Wat doet de applicatie?

“De applicatie maakt het voor een affiliate van M4N mogelijk om zijn of haar statistieken in real-time te bekijken. Hiervoor hoef je niet meer naar de website van M4N, maar krijg je in één handig overzicht alle laatste informatie over inkomsten in je account.”

Waarom deze applicatie?

“Er waren meerdere aanleidingen: ten eerste is het de meest opgevraagde informatie in het systeem. Het lag dus voor de hand dit eenvoudiger beschikbaar te maken. Het motiveert affiliates als ze zien dat er voortdurend leads binnenkomen. Ten tweede was het leuk om iets te kunnen aanbieden wat andere affiliate marketing netwerken in Nederland nog niet hebben. Ten derde was het technisch interessant. Zowel het bouwen van zo’n applicatie als de achterliggende server techniek die je hiervoor nodig hebt. Deze wordt nu bijvoorbeeld ook gebruikt voor een mobiele website voor andere telefoons.”

Hoe werkt de applicatie?

“Het werkt uiteraard heel eenvoudig. Je voert éénmalig je logingegevens voor M4N in, en kan dan de laatste leads, en inkomsten van vandaag, gisteren en deze maand zien. Verder kan je nieuwe adverteerders en acties bekijken.”

Wat zijn de facts?

“Het verschijnen van de applicatie was al opgemerkt door oplettende affiliates die de M4N-applicatie in de App Store zagen opduiken. Zij lieten dit meteen via Twitter aan andere affiliates weten, zodat de applicatie al tientallen keren gedownload was voor de officiële bekendmaking. Momenteel heeft ongeveer 10% van de actieve affiliates de applicatie gedownload. Als je uitgaat van een iPhone-penetratie van pakweg 20% onder onze affiliates dan is dat dus al een hele grote groep. Binnen de affiliatemarkt is de iPhone dus heel populair, want dit zit ruim boven het landelijk marktaandeel.

Het was leuk dat de applicatie live ging op de dag dat M4N haar 10-jarig bestaan vierde. Voor de timing ben je afhankelijk van het keurbeleid en de snelheid van Apple. Mede hierom heeft de applicatie nog het oude logo van M4N, want we wilden niet dat dit via de App Store voortijdig zou uitlekken. De screenshots zijn van de nieuwe versie die binnenkort beschikbaar is in de App Store.”

Wie maakt de applicatie?

“De M4N applicatie is ontwikkeld door Robin Eggenkamp, die al eerder een iPhone applicatie heeft gemaakt en een Apple Student Scholarship heeft gewonnen dit jaar. Hij werkt als freelancer bij M4N op de development afdeling. Verder hebben verschillende fanatieke iPhone adepten binnen M4N zich er gevraagd en ongevraagd mee bemoeid.”