Gespot

Companyspot Layar app: Bedrijfsinformatie op je mobiel

0

Wil je weten welk bedrijf er in het kantoorpand op de hoek zit? Een gesprek met Koen Droste over De Companyspot Layar app.

Wat doet de applicatie?

“Enkele jaren geleden leek het nog toekomstmuziek: langs een rij kantoorpanden lopen en direct informatie op je mobiele telefoon ontvangen over bedrijven die daar gehuisvest zijn, wat ze doen en hoeveel mensen er werken. De Companyspot Layar maakt dat nu mogelijk door al deze informatie bovenop het camerabeeld van de telefoon te leggen. Kijkend door het oog van de camera zie je niet alleen de werkelijke omgeving, maar ook de dichtstbijzijnde werkgevers. Als je meer wilt weten kun je eenvoudig het volledige bedrijfsprofiel bekijken op de bijbehorende website, Companyspot. En als je persoonlijke vragen hebt kun je direct een recruiter bellen of mailen.”

Waarom deze applicatie?

“Wat gebeurt er nou eigenlijk achter de voordeur van dat grote glazen hoofdkantoor aan de overkant? Dat was de kernvraag waar het bij ons om draaide. Wij zijn jonge ondernemers en willen onze generatiegenoten helpen om beter inzicht te krijgen in wat werkgevers daadwerkelijk te bieden hebben. Ons antwoord was de Companyspot Layar: richt je mobieltje op het gebouw en je weet het. De Companyspot Layar biedt een leuke mogelijkheid om meer te weten te komen over werkgevers en je ontdekt ook nieuwe interessante werkgevers in jouw stad. Misschien zit dat ene topbedrijf wel bij jou om de hoek.”

Hoe werkt de applicatie?

“Door je mobiel op een hoofdkantoor te richten zie je basisinformatie over de werkgever die daar gevestigd is. Je kunt direct een recruiter bellen of mailen of het volledige bedrijfsprofiel bekijken. In deze volledige bedrijfsprofielen kunnen Young Professionals in een handomdraai vinden wat zij belangrijk vinden, zoals informatie over traineeships, de bedrijfscultuur, salarisindicaties en secundaire arbeidsvoorwaarden. De Layar applicatie is te downloaden voor de T-Mobile G1, HTC Magic, HTC Hero en andere Android telefoons in de Android Market. Gebruikers van de iPhone 3GS kunnen de applicatie vanaf februari downloaden in de App Store.”

Wat zijn de facts?

“Augmented Reality, zoals deze nieuwe techniek heet, is enorm populair. Binnen een dag nadat we de Companyspot layar hadden aangekondigd, hadden we al meer dan tien berichten van journalisten die een artikel wilden schrijven en meerdere mails van bedrijven die ook in de Layar willen verschijnen.

Studenten, starters en Young Professionals kunnen gratis de Companyspot Layar downloaden en bedrijven kunnen gratis een bedrijfsprofiel aanmaken waarmee ze automatisch in de Layar worden opgenomen. Voor bedrijven die extra bezoekers naar hun profiel willen trekken zijn er Premium Profielen, waarmee zij op de site en in de Layar meer mogelijkheden en exposure hebben.”

Wie maakt de applicatie?

Companyspot werd opgericht door Jelmer Wind (26) en mijzelf. De Layar applicatie werd ontwikkeld onder leiding van Companyspot programmeur Johan Noltes. We zijn alweer druk bezig met de verdere ontwikkeling van hun Layar. Binnenkort zal het ook mogelijk worden om direct beter kennis te maken met bedrijven door een videopresentatie op je mobiel te kijken”, aldus Wind. Ook werken we hard aan een verdere uitbreiding van het aantal bedrijven dat opgenomen is in de Layar.