Gespot

I am-app: Verzamel je ‘bucket list’, herinneringen & kippenvelmuziek

0

De I am-app houdt je wensen, praktische informatie, belangrijke herinneringen en de dingen die er voor jou echt toe doen bij. Handig voor nu en voor later, voor jezelf en voor de mensen die zuinig op je zijn. Erik van der Ven, betrokken bij de I am-app, vertelt.

Wat is het?

“De I am-app geeft je, onafhankelijk van tijd, plaats, verzekeraar en notaris, toegang tot een nieuw online platform waarmee jij en de mensen vanuit verschillende generaties om je heen ontzorgt en verbonden worden.

Met de app maak je makkelijk een mooi, nuttig en waardevol overzicht van je wensen, een bucket list, belangrijkste herinneringen, doelen en een aantal praktische gegevens. Je kunt de informatie altijd en overal actualiseren en veilig beschikbaar laten stellen aan vertrouwelingen, nabestaanden of bijvoorbeeld aan je notaris. De informatie kan gebruikt worden zodra jij, je vader of je oma wensen niet meer kenbaar kan maken. Daarnaast is de informatie in je MyMoriam dossier juist ook nu waardevol: om bewust te leven, herinnerd te worden zoals je bent, en om te ontzorgen.”

Waarom dit initiatief?

“Testament, levensdossier, wensenlijst, verzekering, social media: er zijn al veel mogelijkheden om informatie over je wensen, belevenissen en herinneringen op te slaan. Toch hebben weinig mensen iets vastgelegd voor later of voor onverwachte gebeurtenissen. Van de mensen die wel iets hebben vastgelegd, is de informatie veelal niet actueel en lastig beschikbaar op momenten dat het nodig is.

De bestaande mogelijkheden om je voor te bereiden op later of op onverwachte gebeurtenissen zijn niet laagdrempelig, niet onafhankelijk en bieden geen plezierig werkende, geïntegreerde oplossing.”

Hoe werkt het?

“Met de app kun je een fotomuur maken en bijhouden, je favoriete video’s, kippenvelmuziek, persoonlijke teksten, favoriete quotes, wensen en een dynamische bucket list bijhouden. Zo vormt de app een waardevol middel om tijdens je leven je doelen helder voor ogen te houden en stil te staan bij wat voor jou belangrijk is. Om bewust te leven, in het hier en nu.

Wat zijn je wensen voor later? Waar staat, tussen al die honderden foto’s, juist díe foto waar je kippenvel van krijgt? En welke muziek zou jou het best omschrijven? Je kunt de informatie altijd en overal actualiseren. Momenten van betekenis en inspiratie zijn overal, niet alleen achter je pc. En je kunt het veilig beschikbaar stellen aan vertrouwelingen, nabestaanden of bijvoorbeeld een notaris. De informatie kan gebruikt worden zodra jij je wensen niet meer kenbaar kunt maken.”

Wat zijn de belangrijkste facts?

“Het aanmaken van een account is gratis. Met een standaardaccount kun je twee jaar kosteloos gebruik maken van alle standaardfuncties. Hierna kun je voor slechts € 12,- per jaar doorgaan. Wanneer je besluit om na twee jaar gratis gebruik niet door te gaan, dan heb je 3 maanden de gelegenheid om je dossier te downloaden.

Standaard (gratis) functies zijn: mijn profiel, trustees toewijzen, contactpersonen benoemen, persoonlijke boodschappen klaarzetten, reminders op actualiteit en het downloaden van je dossier. Met mijn herinneringen kun je een fotomuur maken en bijhouden, favoriete videos, jouw kippenvel muziek, levensverhalen, anekdotes en quotes opslaan.

In mijn wensen beschik je over een dynamische bucket list, je kunt wensen en voorkeuren aangeven, je donorvermelding, gegevens van verzekeraars, de uitvaartverzorger en gegevens van je executeur en notaris(sen) vastleggen. Naast de mogelijkheden voor persoonlijk gebruik, wordt de app ingezet bij organisaties die actief zijn in het bieden van zorg en zekerheid. Organisaties die met ons samenwerken, beschikken over vernieuwende diensten en nieuwe mogelijkheden waarmee zij cliënten en relaties toegevoegde waarde kunnen bieden.”

Wie is er bij betrokken?

“Het team van MyMoriam bestaat naast het management uit developers en adviseurs vanuit het notariaat, IT, de pensioenbranche en verzekeringsbranche. Vanaf de ontwikkelingsfase en start van het initiatief heeft MyMoriam functionele samenwerkingsverbanden met relevante partijen en organisaties. Bijvoorbeeld met organisaties die actief zijn in het verlenen van zorg, verzekeraars, uitvaartverzorgers en notarissen.

MyMoriam is echter onafhankelijk en tot nu toe met eigen middelen gefinancierd. Dat houdt ons objectief en is dus een bewuste keuze. Om de ambities en groei in het buitenland in goede banen te leiden, zijn er inmiddels ook samenwerkingsverbanden gelegd met partijen die vanuit UK en de USA bezig zijn met sociale en economische vernieuwing.”