Facebook: hoe kun je game- en appverzoeken blokkeren?

Je herkent het vast wel: van die gameverzoeken van Facebook die constant in je feed verschijnen. Als ze om de haverklap op je beeldscherm verschijnen kan dat behoorlijk irritant zijn. In deze video laat ik je stap voor stap zien hoe je deze game- en appverzoeken kunt blokkeren!

Game- en appverzoeken blokkeren op Facebook

 1. Klik onder ‘apps’ op ‘apps en games’.
 2. Kijk onder ‘verzoeken’.
 3. Klik op de kruisjes rechtsboven in het verzoek dat je wilt negeren.
 4. Om de game of app totaal te blokkeren, klik je nog een keer door.
 5. Doe dit voor elke app en game die je wilt blokkeren.

Heb je vragen? Of een tip voor een volgende Frankwatching video? Laat hieronder een reactie achter.

Abonneer je op onze video’s

Wil je deze video’s elke week kijken? Abonneer je dan op het Frankwatching YouTubekanaal.

Uitgelicht: Facebook Marketing is een goudmijn, maar hoe ga je ermee om?

Webinarserie-Facebook-marketing-183x1331

Wie slim omgaat met Facebook Marketing weet fans aan zich te binden, trekt bakken met verkeer naar zich toe en weet sociaal gedrag om te zetten in koopgedrag. Maar wat zijn de belangrijkste wetten? Wat zijn de geheimen achter een succesvolle pagina en goed scorende posts? In deze webinarserie neemt expert Sybren Smith je mee langs alle geheimen en maakt van jou een Facebook expert. Online, dus gewoon vanuit huis of kantoor. Mét certificaat!

Meer weten?

Interessant?

Lees dan ook onze andere artikelen over , , , , , , , , .

Reacties

 1. Hoogst irritant al dit soort verzoeken. Ik heb er nooit de tijd voor genomen om dit uit te schakelen, er zijn ook zoveel opties en vinkjes. Nu ga ik er zeker mee aan de slag.
  Ik zit zelf met iets anders. Als een vriend reageert op een update van iemand die hij wel maar ik niet ken, verschijnt bij mij ook een update. Zo van die en die heeft reageert op die en die. Dat zou ik ook willen uitzetten, maar weet even niet hoe. Iemand?

 2. @WebSorber Mooi dat je wat aan de video hebt gehad :) Ik weet precies wat je bedoelt met je vraag, maar voor zover ik weet is er niet een makkelijke optie om dat met 1 knop uit te schakelen. Als een vriend van jouw reageert op een (public) update van iemand anders, dan krijg je dat dus te zien in je nieuwsoverzicht. MAAR, je kunt wel aanpassen wat voor updates je van je vriend te zien krijgt, dus stel iemand reageert heel vaak op updates van mensen die je niet kent, en je wilt dat limiteren (bijvoorbeeld reacties of vind-ik-leuks uitschakelen van die vriend) dan kan dat ook – ik heb het uitgelegd in deze video: http://www.youtube.com/watch?v=cpRtYL6cRME&list=UUCehkQI2aBEog7P6_s8etBQ&index=3&feature=plcp
  Good luck :)
  Groetjes!

 3. Bedankt voor de tips. Zeer Nuttig. Ik word er ook gek van.

 4. hoi ik had even een vraag kan je app verzoeken ook deblokkeren????
  wand mijn vriendin heeft een super gaaf spel maar kan geen app verzoeken meer stuuren omdat ik blokkeer persoon die het spel speeld heb gedaan zeg maar en nu wou ik graag weten of ik dat ook ongedaan kan maken??

 5. Hoi Jacobine!
  Ja dat kan zeker. Ga naar je privacy settings, zoek naar geblokkeerde vrienden en apps. In de geblokkeerde apps sectie, vind de app die je zoekt, en klik op unblock.
  Hopelijk helpt dat.
  Groetjes Pelpina

 6. Mooie video en duidelijke uitleg over het uitschakelen van die vervelende apps, maar bij mij staat er geen kruisje om op te klikken.

 7. @Herreman
  Dank je wel. Ik weet niet hoe het kan dat je geen kruisje ziet, vervelend. Misschien kun je een screenshot delen?

 8. Ik speel zelf graag spelletjes, maar wil anderen hier niet mee lastig vallen. Ik pas zeker 2x per dag de instellingen aan bij de apps, zodat er geen Posts naar vrienden gaan, maar elke dag wordt dit weer op openbaar gezet door fb of door de app zelf. Hoe zorg ik dat anderen geen berichten meer krijgen zonder dat zij hier zelf iets mee hoeven te doen? Ben nu al mensen aan het ontvrienden namelijk…..

 9. Op mijn pc kan ik bepalen wat ik wil zien van iemand, maar op mijn Ipad, krijg ik de meeste onzin toch te zien, zoals idd alle troep dat iemand een spelletje heeft gespeeld.
  Ik heb al via privacy, de app geblokkeerd, maar zie de info van anderen nog steeds mijn scherm bevuilen. En ik zie steeds apps of dat niks voor mij is, hoe kan ik dat uitzetten of blokkeren?

 10. Werkt idd prima maar nu hebben diezelfde app/game bouwers bedacht om via de status van je vrienden die die onnozele spelletjes spelen hun high scores te tonen of dat hun appelboom staat te verdorren, hetgeen nog irritanter omdat die elke dag meerdere keren verschijnen. Is daar ook zo’n trucje voor?

 11. heey ! echt een goed filmpje en ook duidelijk, maar bij mij staat er geen apps en games ? waar kan ik dat anders vinden ?

  1. Hoi Miley,

   Facebook heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd.
   Tegenwoordig kun je het vinden in het App center en dan bij verzoeken.

 12. Een vriendin van mij heeft 4 dagen geleden per ongeluk haar hele google account weggegooid. Ik weet, dat dit binnen 2 dagen hersteld moet worden, maar dat is dus niet gebeurd. Nu wil ze wel graag op FB blijven, incl. haar eigen pagina’s, vrienden etc. etc.
  Mijn vraag: wat moet ze doen om toch op FB actief te blijven?

 13. ik krijg sinds vanmiddag steeds meldingen van vrienden die spelletjes hebben gespeeld en die wil ik niet ontvangen hoe kom ik hier vanaf?

  1. Hoi Antje!
   Als je de video boven in het artikel kijkt, leg ik stap voor stap uit hoe je die meldingen uit kunt zetten. Succes!

   1. Video werkt niet, ineens wordt pagina niet ‘gevonden’

 14. Ja bedankt, dit heb ik aan mijn vrienden doorgegeven. Maar nu worden ze alleen nog knettergek van de meldingen op hun mobiel. Geen idee hoe ze dat moeten uitzetten? Iemand?

 15. Bedankt Antje, maar sorry hoor, de video begint en daarna: pagina niet gevonden. Dus moeilijk te bekijken :-(

 16. Ik bedoel dus: Pelpina

 17. Hoi Lies,
  Het lijkt erop dat er technisch iets fout zit aan onze kant – excuses. Er wordt aan gewerkt :)
  Je kunt wel de volledige video op YouTube bekijken:
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=m9nIGU2d3-U

 18. Maar kunt u ook vertellen hoe je een spel deblokkeerd als je bv het spel toch wilt gaan spelen?
  Want ik heb het spel candy crush geblokkeerd gehad maar kan nergens vinden waar je hem kunt deblokkeren.

  Gr Nathalie

 19. Als ik een level heb uitgespeeld krijgen mijn vrienden op hun tijdlijn een vermelding hiervan. Hoe kan ik dit uitzetten? Ik heb begrepen dat als je het spel begint dit heel klein onderaan staat en kunt uitschakelen, maar dit heb ik niet gezien…. Kan ik dit alsnog uitschakelen?

 20. Vindt jammer dat ik geen antwoord krijg op mijn vraag.
  Mocht u het antwoord niet weten zou het prettig zijn als dat even in een reactie vermeld wordt
  Zodat ik dan op andere site’s verder kan zoeken en vragen na een antwoord op mijn vraag.

 21. Mijn ervaring leert dat er eigenlijk altijd wel een reactie komt op vragen, soms duurt het eventjes.

  @Nathalie, lijkt me nogal simpel je gaat hetzelfde te werk als dat je een app of game blokkeert en vervolgens kijk je in de lijst van geblokkeerde apps en games en daar deblokkeer je je spelletje. Een kind kan de was doen.

  @Monique, bedoel je in het spel zelf dan zou je meer info moeten verstrekken maar via facebook kan je ook bij de privacy instellingen jouw apps/games blokkeren in het verzenden van dat soort informatie ff zoeken.

  1. Beste frans,
   Zo slim was ik zelf ook nog wel maar ik kan de fb profiel van candy crush zelf wel vinden op fb.
   Maar als ik bij apps candy crush invoer vindt hij hem niet.
   En als ik bij blokkades kijk staan er alleen een paar personen die ik een blokkade heb gegeven en geen apps.
   Dat is ook het enige wat ik kan vinden qua blokkades en een link met een pagina van je geblokkeerde apps zie ik nergens staan mag je me even gaan vertellen waar ik die dan kan vinden op fb.
   Weet jij het nu wel dan??

   1. 1 ga naar “privacy instellingen”
    2 in het pop-up menu op “meer instellingen weergeven”klikken
    3 klik in de pagina die je nu ziet op “blokkeren”
    4 in de volgende pagina klik je op “apps blokkeren”
    5 je krijgt nu een lijstje te zien met de door jou geblokkeerde apps te zien en achter die apps staat “deblokkeren” als je daar op klikt krijg je weer alle meldingen van die apps. en krijg je hem ook weer te zien in de lijst van beschikbare apps.

    1. het knopje deblokkeren werkt niet, en nu?

 22. Hier zelfde probleem als Nathalie, kan Candy Crush niet vinden in het App-Center, zie ook alleen maar geblokkeerde mensen in de privacy tab… Was bij level 35 in CC maar omdat mijn game aangaf niet verder te kunnen zonder fb wilde ik verbinding maken maar dit lukt dus op geen enkele manier (heb m bij de instellingen op mn iphone wel open gezet maar dit werkt ook niet). Las ergens tips om t spel te herinstalleren om zo verbinding te krijgen met fb. Resultaat is dat ik nog steeds geen verbinding kan maken met fb en ik weer op level 1 moet beginnen :(

 23. Frans, bedankt! Dat was DE oplossing inderdaad, dit was op de mobiel niet te vinden, maar uiteindelijk via mn laptop wel! Super!

  Alleen jammer dat ik nu weer in level 1 moet beginnen maar ach… 😉

 24. Hallo,

  Leuke video en erg interessant, maar de genoemde “apps en games” zit bij mijn profiel niet onder het kopje “apps”…

  1. Hier hetzelfde probleem. Ik kan de ‘apps en games’ niet onder het kopje ‘apps’ vinden. Hoe werkt het dan? Facebook heeft zoveel ‘verborgen’ opties… dat vind ik wel een nadeel!

   1. Shame on me.. ik heb het al gevonden in de reacties hierboven… Voortaan eerst lezen dan schreeuwen..

    @ alexander: Je kunt het vinden onder App center en dan onder verzoeken.

    Anyways.. Thanks!

 25. ik zie bij mijn fb profiel geen apps en games staan….?

 26. Hoi Emma,
  Dat had ik ook dat ik dat niet kon vinden haha
  Maar als je na accountinsrelingen gaat zie je een button rood gekleurd met een witte streep erin daarvoor staat blokkeren als je daar op klikt zie je al je spellen en mensen die je geblokt hebt eventueel.

  Ik hoop dat je hier iets mee kunt?
  Gr Nathalie

 27. Bedankt Nathalie het is gelukt!!! Super

 28. johnnyennatasjavanrees@hotmail.com |

  ik heb candy crush op me face book geblokeerd hoe maak ik dat ongedaan

  1. Sandra Bakker |

   Door gewoon candy crush in de zoekbalk op te zoeken en dan kan je het gewoon weer spelen en is ie gedeblokkeerd.

 29. Hoi,

  Hoe krijg ik de meldingen “Spelletjes die je vrienden spelen.” weg.
  Het lijkt wel of ik een andere versie van facebook heb.
  Ik zie geen “apps and games”, bij mij staat “app center”
  Ik vrees dat het niet kan, want als ik google zie ik dit: http://bit.ly/12cmb6S
  Weten jullie misschien toch een oplossing?

  Dank!

  Jelle

  1. Heb jij deze melding altijd boven aan je pagina staan?

   Deze update is sinds een paar dagen actief.
   Ik krijg het maar heel soms dat er staat “spelletjes die je vrienden spelen”.
   Misschien is het een soort random iets.

   1. Nee, ik heb ‘m niet bovenaan staan.
    Ik heb er afgelopen zondag twee achterelkaar binnengekregen.
    Ik krijg het met geen mogelijkheid weg. Dat is toch vreemd?

 30. Op de startpagina van Facebook krijg ik steeds de melding: “Spelletjes die je vrienden spelen”.
  Hoe kan ik zorgen dat dit niet meer terug komt?

  1. Dit kan je helaas niet voorkomen.

 31. Bij mijn verzoeken stond en staat nog steeds: Je hebt geen verzoeken. Hier vind je enkele apps die je misschien wilt proberen.
  Alles opgelost zou je denken… helaas, toch hield ik “spelletjes die je vrienden spelen” zichtbaar op mijn facebook. Hield, want ze zijn nu van m’n facebook afgeduwd door recentere berichten, ik kan er dus ook geen printscreen meer van maken. Misschien was het een bug of een eenmalig iets. Iik meld me wel weer als het terugkomt.

  Vraag: hoe kan ik verder terug in de historie van facebook? Nu houd het bij mij al op bij 9 mei j.l., dus tot 4 dagen terug. Ik kan wel per individu verder terug in de geschiedenis,maar niet via de standaard facebook view waar alle berichten samenkomen.

 32. Fijn dat je hier antwoord krijgt… Not!

 33. De video is duidelijk. Het gaat om de melding “spelletjes die je vrienden spelen”. Daar heb jij ook last van zo te lezen.

 34. Jahoor daar is tie weer.
  De melding is met geen mogelijkheid weg te krijgen.
  Ditmaal heb ik er maar een printscreen van gemaakt, zie http://bit.ly/12M7bgd

  Ik hoop dat er iemand kan helpen.

  1. Dat bedoel ik Jelle. Ik heb een aantal instellingen veranderd maar heeft geen resultaat opgeleverd.
   Maar verder krijg je hier dus geen antwoord, dat bedoelde ik eerder.

   1. Die melding is helaas niet te verwijderen.

 35. Hoe kan het als ik apps heb geblokkeerd en verwijderd dat ik bij het spel wat ik wel speel nog steeds veroeken van de geblokkeerde en verwijderde apps krijg. Vind dat heel vervelend postvak blijft zo steeds vol.

 36. hallo mensen, bedankt voor jullie duidelijke uitleg hoe je verzoeken van games kan blokkeren.
  ik wist niet hoe dit te doen, werd er maf van, al die verzoekjes.

  vriendelijke groet

 37. Ik heb een iPad 2 enken sommige spelletjes op fb niet spelen heb geen Adobe flash welke doet hetwel met de iPad wat kan ik installeren zodat ik alle spelletjes van fb kab spelen op mijn ipad

  1. Een iPad ondersteunt geen Flash helaas.

 38. Hoe kan het dat verwijderde vrienden nog steeds zichtvaar zijn in de spelletjes ?

  1. Heel precies kan ik het je niet zeggen. Ik kan mijn indenken dat spelletjesfabrikanten eigen databases bijhouden met deze informatie. Je hebt ze toestemming gegeven om deze informatie te verzamelen. Het kan heel goed zijn dat spelletjesfabrikanten deze informatie niet bijwerken als je vrienden ontvriend. Maar zoals gezegd, helemaal zeker weten doe ik het niet.

 39. Ik ben dat poppetje kwijd vrienden kunnen mij niet aan klikken kunt u mij helpen growtjes lammy smit

 40. Als ik op mijn Ipad naar appcenter ga dan krijg ik alle spelletjes te zien. Maar niks anders.
  ALs ik op mijn laptop naar het app center ga krijg ik een hele kolom en dan kan je naar verzoeken gaan en daar blokkeren.
  Maar waarom krijg je die kolom op de ipad niet te zien???

 41. Hoi, ik blijf verwijderde vrienden maar terugzien in het lijstje (je kan moves of levens sturen) als ik candy crush opstart. Ik heb die mensen niet voor niets verwijderd, hoe los ik dit op? Ik heb de cache op mijn telefoon al gewist maar het heeft niet geholpen. Staat er een periode voor dat ze automatisch weg zullen blijven? Alvast bedankt voor het meedenken:)

  1. Hoi Amanda,

   Heel precies kan ik het je niet zeggen. Ik kan me indenken dat spelletjesfabrikanten eigen databases bijhouden met deze informatie. Je hebt ze toestemming gegeven om deze informatie te verzamelen. Het kan heel goed zijn dat spelletjesfabrikanten deze informatie niet bijwerken als je vrienden ontvriendt.

 42. Ik kan sinds enkele weken juist niet meer deelnemen aan wedstrijden met apps via FB waarbij ik gewoon een blanco scherm krijg als ik op de link van de app klik. Heeft dit mogelijk iets te maken met het verwijderen van Google Chroom of waar kan ik de instellingen checken die de apps in ieder geval moeten toelaten ?

  alvast bedankt voor uw reactie !

  mvg,

  patrick

 43. Daniël Vanhoutte |

  Bedankt voor de tip .

 44. Ik heb me zelf afgemeld van candy crush en toch blijven er verzoekjes dat ik nieuwe levens wil bij mijn vrienden. Zij en ik vinden dit erg vervelend.

  Alvast bedankt voor je reactie.

 45. Daniël Vanhoutte |

  Ik wil geen verzoeken meer te ontvangen om aan al die belachelijke spelletjes en dergelijke mee te doen .

  Alvast bedankt ,

  Daniël Vanhoutte

 46. Daniël Vanhoutte |

  Ik wil niets meer ontvangen van al die belachelijke aanzoeken .

  Alvast bedankt ,

  Daniël Vanhoutte

 47. Daniël Vanhoutte |

  Stop met al die belachelijke aanzoeken , AUB .

 48. hallo ik heb nog steeds het probleem dat ik niet op Facebook komen als ik een spelletjes wilt doen kom er steeds een puzzel stukje met de tekst kan shockwave.niet laten het duur nu al twee dagen wat ken ik er aan doen? Wie ken me helpen

 49. Ik wil graag wel het “candy crush” op facebook spelen en aan mijn vrienden levens geven en levens krijgen. Ik heb ook alle mijn activiteiten privé gemaakt dus dat ik alleen ze kan zien. Maar ik word gek van alle andere vrienden die gewenst of ongewenst op mijn tijdlijn hun activiteiten laten zien. Hoe kan ik ervan af blijven, zonder dat ik hun iets vertel of dit spel blokkeer?

 50. Ik wil juist dat niemand verzoeken van mij krijgt van Candy Crush. Hoe kan ik dat uitzetten?

 51. Patricia Lachman |

  ik voeg alleen mensen die ik ken toe maar wordt toch geblokkerd hoe doe ik dat

 52. Hoe kan het dat ik toch meldingen/verzoeken van een verwijderd persoon blijf ontvangen bij games?
  Is dit uit te zetten?

 53. Krijg je dan ook geen meldingen meer via de mobiel?

 54. Wrm krijg ik nog wel gameverzoeken op mijn telefoon binnen terwijl ik ze op mijn computer heb geblokkeerd

 55. Mij lukt het niet om die vervelende uitnodigingen voor spelletjes uit te zetten. Als ik op Apps klik kom ik direct in een hele rij van spellen terecht maar niet de mogelijkheid deze irritante dingen uit te zetten.

  HELP!!!

  Steef

 56. Hallo.

  Ik wil heen spelletjes op FB spelen.
  Geprobeerd om het weg te halen, maar lukt niet op mijn IPad.
  Weten jullie hoe ik dat moet doen?

  Bedankt Mvg

  1. Het uitzetten van meldingen over Facebookspellen kan helaas alleen via een dekstop.

 57. ik wil graag van een persoon af die mij elke keer verzoeken en levens stuur vai Candy Crush heb deze persoon al geblokkeerd via FB maar blijkbaar kun je dan toch nog via CC contact zoeken d.m.v. bovenstaande

 58. En als de toets apps en games op je account er niet bij staat. Wat doe je dan?

 59. Patrick de Winter |

  Ik wordt er ook gek van. Al die spelverzoeken vind ik zo nutteloos. Hebben mensen nou facebook om op afstand ook te kunnen praten met elkaar en dingetjes te delen met elkaar, of is facebook nou bedoeld om te gamen omdat de mens in het echte leven van elkaar vervreemd zijn geworden en dus in een 2nd world leven? En ook nog om iedereen lastig te vallen met spam. Ik ben liever van de gesprekken en de real life contacten, maar de computerwereld is sowieso al iets waardoor mensen vervreemd van elkaar raken, laat staan als mensen gaan gamen, die ontlopen liever de ware wereld en de echte contacten. Iemand thuis uitnodigen zit er al niet meer veel bij, want ze zijn allemaal te druk met spellen doen want die zijn veel belangrijker :/

  En volgens mij is het een en ander inmiddels al veranderd door facebook om zo snel mogelijk deze functie niet meer te kunnen uitschakelen. Erg irritant.

 60. Patrick de Winter |

  En degenen die wel écht contact met elkaar zoeken, worden dankzij anderen ook achter hun computer gedwongen.

 61. Inderdaad hoogst irritant al die game verzoeken e.d. Ik was zelf al zo ver dat ik ze gewoon negeerde, maar blokkeren is natuurlijk een stuk handiger. Bedankt voor de uitleg, het was echt heel duidelijk

 62. ik zie totaal geen apps and games staan

  ik zie apps en daaronder games niet samen

 63. AL GEVONDEN MAAR JOUW VIDEO IS NIET MEER UP TO DATE

 64. Hoi Hoi, ik heb per ongeluk de meldingen van Farmville 2 op mijn nieuwsoverzicht afgezet
  dus meldingen van farmville 2 niet meer weergeven
  hoe kan ik dit terug ongedaan maken?

 65. ik heb een vraagje ik speel sims freeplay maar hij is gekoppelt met fb maar ik zie mijn buren niet ik heb zelfs die op openbaar gezet maar nog zie ik hun niet en ik kan hun uitnodigen maar hij pakt hem niet hoe kan dat …een verslaaft sims speler haha

 66. hoe kom ik in godsnaam van frankwatchring in mn email af, wil geen mails meer ontvangen en kan mn nergens afmelden.

 67. liseth vergeer |

  hoi hoi….ik kan sinds het weekend geen spelletjes meer spelen en ook geen video’s meer kijken. hoe kan dat? ik weet helemaal niets van computers dus ik weet echt niet hoe dat ik het moet verhelpen. help me a.u.b.

 68. Maar facebook is veranderd dus hoe jullie het hier uit leggen kan toch niet meer? ik weet egt niet hoe is het moet doen en anders moet het maar blijven staan het is niet fijn maar oke meot het er mee doen

 69. Hoi, ik was bij 745….nu heb ik per ongeluk op Facebook een utnodiging van n vriend geaccepteerd van Candy crush en begin ik weer op 0. HELP hoe kom ik weer bij mijn 745????

  Thnks groetjes

 70. Hoi. Ik krijg als ik spelletjes (apps) speel op Facebook, wild vremde mensen die vragen of ik ze een leven of coins wil sturen. In de spellen zelf word continu ook ” SHARE ” gezet. Als ik dat uit zet dan komt het telkesn terug. Ook de wild vreemde mensen blijven vragen om van dat spel leven of coins te sturen. Zou je me kunnen vertellen of dit ergens te blokeren is?
  Hopelijk krijg ik antwoord.

  Alvast bedankt
  Groetjes Jane

Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * aangegeven.

Verschijnt je reactie niet, dan is deze mogelijk in de spam terechtgekomen. Mail ons dan even!