Nieuwe weblog over onze eigen taal

0

[[image:nltaal.jpg::right:1]]– BloggersBox: vandaag gelezen in Frankwatching’s e-mailbox — Waarom heet een straat ‘Apendans’? Waarom mag je je nergens aan irriteren? Spreken Nederlanders wel zo goed Engels? Waarom kent uw spellingcontrole Wiegel wel maar Lubbers niet? Antwoorden op deze en vele andere brandende vragen over de Nederlandse taal zijn te vinden op de nieuwe weblog nltaal.blog.nl.

We hebben het allemaal vaak over onze eigen taal, de Nederlandse taal. Steeds meer eisen we van iedereen in Nederland en Vlaanderen dat hij de taal goed beheerst. Onze taal hoort bij onze identiteit. Je bent wat je spreekt.

Daarom lanceert blog.nl op dinsdag 14 maart een nieuw weblog over de Nederlandse taal. Op nltaal.blog.nl zal journalist en taalliefhebber Ben Schattenberg dagelijks recente ontwikkelingen op taalgebied bijhouden, de lezer taaltips geven en zijn licht over onze taal laten schijnen. En nog veel meer dan dat. Iedereen die van de Nederlandse taal houdt kan op nltaal.blog.nl zijn hart ophalen en nieuwe dingen leren. De afgelopen weken heeft Ben al veel berichten op de blog geplaatst.

Alle taalliefhebbers kunnen ook zelf hun bijdrage leveren aan nltaal.blog.nl. Overal op de blog is ruimte voor aanvullingen, opmerkingen en discussie. Want Nederlands is voor iedereen en van alle tijden. De taal is van ons allemaal. Ben Schattenberg kwam in mei 2005 in het nieuws vanwege zijn actie De mooiste plaatsnamen van Nederland en Vlaanderen.

De blog over Nederlandse taal maakt deel uit van het netwerk www.blog.nl , dat in juni 2005 van start ging en nu al maandelijks meer dan 250.000 bezoekers trekt. De afgelopen maanden zijn professionele blogs gelanceerd over Amstelveen, animatie, dieet/voeding, games, hondenkat, jongeren, nederpop, schaatsen, voetbal, vrouw, wielrennen en zappen. Een groot aantal andere themablogs zijn in voorbereiding.

Bron: Persbericht Blog Online B.V.