Apps & Tools

Tooltip: video’s downloaden

0

[[image:video3.jpg::right:1]]Er is in de afgelopen periode een nieuwe generatie websites aan het firmament verschenen waar je je een video kunt uploaden die vervolgens door iedereen bekeken kan worden. Maar veel van deze sites staan het je niet toe om – dat is de omgekeerde weg –  zulke video’s weer te downloaden en als bestand weer op je computer op te slaan. Jammer, want er zijn her en der juweeltjes van video’s te vinden die je graag voor het nageslacht wil bewaren. Maar niet getreurd, ook daar komt nu verandering in!

KeepVid

[[image:keepvid.jpg::left:0]]Met KeepVid kun je video downloaden van vrijwel alle populaire onlne videosites. Dus geen ingewikkelde trucs meer om bijvoorbeeld via de html van een pagina op zoek te gaan naar een mogelijkheid om een filmpje binnen te halen. KeepVid biedt one stop shop als je je eigen video-archief wil aanleggen.

Je kunt met KeepVid video’s downloaden vanaf de volgende sites: Angry Alien, ArtistDirect, Blastro, Blennus, Blip.tv, Bofunk, Bolt, Break.com, Castpost, Dailymotion, DevilDucky, FindVideos, Free Video BlogGrinvi, Grouper, LuluTV, Metacafe, Midis.biz, Music.com, MusicVideoCodes.info, MySpace Video Code, PcPlanets, Pixparty, Putfile, REVVER, Sharkle, StreetFire, That Video Site, The One Network, VideoCodes4U, VideoCodesWorld, VideoCodeZone, vidiLife, VIDNET.com, Vimeo, Web62.com, ZippyVideos.

Googelvideodownload.com 

Met Googlevideodownload.com kun je zoeken op Google Video, iFilm en YouTube of direct de url van een te downloaden video invoeren. Als zoekresultaats krijg je thumbnails en een balkje om door de video content te bladeren. Je kunt je ook registreren en dan gebruik maken van de volgende opties:

  • automatisch op de hoogte gehouden worden van de nieuweste video’s van je favoriete onderwerp, ze worden in meteen in je eigen ‘My videos’  gedeelte neergezet
  • het categoriseren van je videocollectie
  • het delen van je videocollectie met anderen
  • het stemmen over video’s (votings)
  •  wekelijkse e-mails met informatie over de nieuwste video’s

Je kunt via Googlevideodownload.com de volgende formaten downloaden: AVI, MP4 (MPEG-4) en FLV.

Over videoformaten 

AVI staat voor Audio Video Interleave en dit is een formaatspecificatie van Microsoft voor het opslaan van geluid en video. Deze bestanden kunnen met de Windows Media Player worden afgespeeld.

MP4 (ook wel MPEG-4) staat voor MediaPlayer 4 en is een compressietechniek die meestal voor beeld wordt gebruikt.

FLV staat voor FlashVideo en is de extensie van een Flash video bestand Voor het afspelen van FLV-bestanden heb je speciale spelers nodig, bijvoorbeeld FLV Player, Flash Video Player, Flash Media Server en VideoLAN.

Het is ook mogelijk om FLV-bestanden in een ander formaat om te zetten. Dat kan met het betaalde Total Video Converter (15-dagen proefversie via Download.com), deze software bevat allerlei mogelijkheden. Het hiervoor al genoemde Riva VX (gratis download via Download.com) is gratis, maar richt zich vooral op het omzetten van andere formaten naar FLV. Maar je kunt wel FLV omzetten naar WMV-formaat.

Praktijkervaringen?

Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om alle tools uit te proberen. Heeft iemand al praktijkervaringen, deel ze dan hieronder met ons. Ik ben verder benieuwd of we via deze weg ook video’s kunnen downloaden vanaf Nederlandse sites als Videostart.nl, Video4all, Shoobidoo en Uitzending gemist

Meer informatie