How to

Popurls.com: de laatste internet buzz

0

[[image:popurlslogo.jpg::right:1]]Toevallig liep ik vandaag aan tegen Popurls.com, een simpele uitvoering van een portal met een overzicht van de meest populaire url's op internet. Het is eigenlijk een soort portal voor social bookmarking, omdat er op één pagina een overzicht wordt gegeven van wat er op andere populaire aggregatiesites als Furl, digg, del.icio.us, Flickr en Youtube.com populair is.

Op Popurls.com vind je dus in een oogopslag welke internet buzz er op dat moment is. Of het nou gaat om nieuws, blogartikelen, foto's, podcasts of video, op deze site krijg je de meest populaire content continu live in beeld gebracht. Geniaal en erg handig als je – zoals ik – steeds op zoek bent naar het laatste nieuws.

[[image:popurls.jpg::center:1]]

De site heeft een simpele interface. Driekoloms breed voor sites die links naar artikelen geven en de volle breedte voor de video- en podcastsites. Op de pagina vind je bekende services als digg.com, del.icio.us, furl.net, maar ook sites als Newsvine en Topix.net die in opkomst zijn. Daarnaast Flickr.com voor de foto's, Youtube.com en video.google.com voor de video en odeo.com voor de audio (podcasts).

De site is trouwens ook een mooi voorbeeld van de inzet van AJAX-technologie. Niet alleen een eenvoudige interface, maar ook extra informatie als je met de muis boven de links gaat hangen. Ook ververst de site zich vanzelf en is er een optie om meer content te zien ('switch to buzzmania – 3 times more buzz').  Schitterend ook om te zien hoe de zoekfunctionaliteit werkt.

Popurls.com wordt voor mij een van die plekken waar ik voortaan dagelijks zeker even kom!

Tags: [[tt:social bookmarking]]