Apps & Tools

TagMos gaat meest actieve gebruiker belonen

0

tagmos-box.jpg– Vandaag gelezen in Frankwatching’s e-mailbox –
TagMos.nl, een Nederlandse social bookmarking site gaat de meest actieve gebruiker van de maand belonen. Hiermee wil Tagmos gebruikers waardering geven. Want wat is er mooier dan dat je als gebruiker kans maakt op een beloning voor iets wat je toch al leuk vindt om te doen namelijk ‘coole’ links vinden en bewaren?

Omdat TagMos groeit onder de opkomst van user generated content en social sites, genieten ze van een groeiend (financieel) voordeel door reclame inkomsten e.d. Daarvan wil TagMos nu iets teruggeven aan de gebruikers.

tagmos.jpgBij Tagmos zijn er discussies geweest en nog gaande, of je gebruikers moet betalen voor het leveren van content (in het geval van TagMos je favoriete links). Denk bijvoorbeeld aan Netscape dat geld biedt om de beste social nieuws gebruikers van Digg, Reddit etc. voor zich te winnen voor $1000 per maand. Dit maakt, volgens de initiatiefnemers van TagMos, de kans op belangenverstrengeling echter groot. Bij TagMos is de beloning een waardebon van € 20,- waarmee dit waarschijnlijk, zo denken de makers, voorkomen wordt.

Het bepalen van de meest actieve gebruiker gebeurt op basis van de activiteit van de gebruiker over de hele maand. Dus “even een paar honderd links” toevoegen zal niet genoeg zijn om nummer 1 te zijn aan het einde van de maand. Ook is er een cap per activiteit ingebouwd.

Als de winst het toelaat wil Tagmos de gebruiker in de toekomst nog meer laten delen in de opbrengsten. Maar of het nu storm gaat lopen?

Zie ook: Social bookmarking met Tagmos.nl en Frankwatching gaat (ook) sociaal.