Frankwatching gaat (ook) sociaal

0

eKudosDe Nederlandse variant van Digg – eKudos – is al lang geen onbekende meer. Afgelopen week werden verschillende grote blogs zoals Marketingfacts, DutchCowboys, Jaggle, Retecool en Sargasso vriendjes met eKudos. Goed voorbeeld doet kennelijk volgen. Voor Frankwatching hadden we ook al een aantal keer gekeken hoe we eKudos konden integreren, maar echt tevreden waren we daar niet over. Vanaf nu kun je op Frankwatching echter ook kudos uitdelen, en berichten bookmarken bij del.icio.us, Furl en reddit.

Onderaan elk bericht vind je vanaf nu vier nieuwe icoontjes, waarmee je makkelijk een bericht kunt bookmarken op del.icio.us, Furl of reddit, of een kudo kunt geven op eKudos.

social bookmarking

Met wat hulp van de mensen achter eKudos konden we gebruik maken van de nieuwe API, zodat we ook direct het aantal kudos kunnen weergeven in plaats van alleen een icoontje. Jaggle maakt hier ook al gebruik van en binnenkort moet hiervan een plugin beschikbaar komen voor ExpressionEngine. Dan kan WordPress niet achterblijven natuurlijk.

Er zijn voor bloggers al verschillende WordPress plugins beschikbaar om eKudos te integreren, maar helaas maken die (nog) geen gebruik van de nieuwe API. In plaats van eKudos alleen te integreren op Frankwatching besloot ik een nieuwe WordPress plugin te maken waarmee eKudos direct geïntegreerd kan worden. Bij deze nieuwe API is naast het eKudos knopje te zien hoeveel kudos een bericht heeft gekregen, mits het bericht aan eKudos is toegevoegd natuurlijk. De nieuwe WordPress plugin zal binnenkort te downloaden zijn.

Het bookmarken van artikelen is een van de snelst groeiende toepassingen op internet. Het is een gemakkelijke manier om interessante links te categoriseren en met anderen te delen. Meer informatie over hoe je als bezoeker van een blog met bookmarking kunt omgaan vind je in het artikel Tagging wordt steeds populairder.